"Italijanu Patricku Facchiniju sem v zadnjem kilometru pri dveh skokih še sledil, v tretje pa me je tako pribilo, da sem povsem shodil. Bil sem preveč 'pečen' od dolgega bega z Blažem Furdijem, da bi lahko vzdržal še tistih dolgih 100 metrov. Italijana bi morali pokriti kolegi prej," je obžaloval Tomaž Nose, ki se je na koncu moral sprijazniti s šestim mestom. Marko Kump, edini slovenski kolesar, ki je 2010 v vsej zgodovini velike zamejske dirke presekal urok slovenske zmage, je končal na četrtem mestu. "V sprintu sem imel v prestavi več kot ostali, vendar se ni izšlo. Izmed ubežnikov sem kolega Tomaža Noseta še ujel, ostali trije so bili predaleč," je pojasnil Kump. Kolesarji Adrie Mobil so kot prvi favoriti nosili celotno breme taktike, kontrolirali dirko, le pike na i jim ni uspelo narediti. Prav gotovo bi se najlažje sprijaznili, če bi to uspelo nekdanjemu kolegu Furdiju, ki je bil z novim klubskim kolegom Juretom Golčerjem prav tako med najbolj aktivnimi. "Z Golčerjem imava okoli sebe le mlade in neizkušene kolege. To je bila naša prva dirka v sezoni in izvlekel sem največ, kar sem lahko," je pripomnil Blaž Furdi, ki je po propadu Geoxa avstrijsko ekipo našel s pomočjo Petra Wrolicha. Med deseterico sta bila na osmem in devetem mestu še Matej Gnezda (Adria Mobil) in Jan Polanc (Radenska).

Na uvodni vožnji na čas prve spomladanske velike etapne dirke Pariz-Nica je bil najbolj razočaran Jani Brajkovič (Astana), ki je po slabih desetih kilometrih razmeroma zahtevne trase z gorskim ciljem za Švedom Gustavom Erikom Larssonom na 78. mestu zaostal kar 40 sekund. Celo Simon Špilak je bil na mokri cesti hitrejši devet sekund. Grega Bole, ki si ogleduje le hitre selektivne etape, pa le tri sekunde počasnejši. Brad Wiggins (Sky) in Levi Leipheimer (Omega Pharma) sta vlogo favoritov upravičila z drugim in tretjim mestom.

Na enodnevni dirki po toskanskem makadamu Strade bianche je bil Borut Božič (Astana) med ubežniki, vendar ga je v najbolj pomembnem trenutku ustavila prazna zračnica. Zadovoljil se je z drugim mestom kolega Maksima Iglinskega, ki ga je premagal le Spartak Fabian Cancellara. Kristijan Koren se je na enem od zadnjih makadamskih klancev zapletel s tekmeci, moral je sestopiti s kolesa, pešačiti 50 metrov, prva skupina pa se je odpeljala. Jure Kocjan, lani četrti, pa zaradi zdravstvenih težav še ni v lanski formi.