Izbranke Toneta Tislja bi morale proti bogati in poimensko kakovostni romunski zasedbi vpisati zmago, če bi še želele ostati v boju za napredovanje, toda navijači Krima so lahko nanjo upali le do okoli 45. minute. Potem je namreč igra Krima razpadla, Romunke so to izkoristile za zanesljivo prednost ter tekmo nato tudi ob pomoči nekdanje krimovke Luminite Dinu pripeljale do zanje srečnega konca. Iz te skupine bosta v polfinalu tako zaigrali Valcea in Budućnost. Pri Valcei je bila najboljša strelka Valentina Ardean Elisei z osmimi, pri Krimu pa Kristina Franić s petimi goli.

Krimovke so bile v prvem polčasu, ki so ga Romunke dobile za dva gola, enakovredne favoriziranim tekmicam. Drugi polčas so Ljubljančanke dobro odprle in hitro zaostanek izničile. Toda dobra igra je trajala deset minut. Zatem so gostje s slabšo obrambo dopustile nov pobeg. V 42. minuti je Jovanovićeva tako zadela za dotlej najvišjo prednost na tekmi 23:19. Tiselj je bil primoran vzeti minuto odmora, ki pa ni zalegla. Razpoložena Ardeanova je namreč v 44. minuti svojo ekipo povedla v vodstvo že s 24:19. Tiselj je poskusil še z menjavami preprečiti črne minute svoje ekipe, toda tudi to ni pomagalo. Zgolj 13 minut pred koncem so Romunke ušle že na 26:20, za nameček je bila izključena Penezićeva, Aćimovićeva pa je zaradi poškodbe gležnja morala na klop. Ko so gostiteljice v 50. minuti povedle s 27:20, je bilo že jasno, da bodo slovenske prvakinje doživele nov poraz.

"Krim ni na ravni, da bi se lahko uvrstil v polfinale. Niti ne bi bilo zasluženo, če bi se tja uvrstili, kajti ekipi, kot sta Budućnost in Valcea, sta trenutno močnejši. Padec v igri sredi drugega polčasa je posledica kakovosti, ki jo ima tekmec. V tem trenutku je to maksimum, ki ga lahko dosežemo. V drugem delu sezone smo zaradi subjektivnih in objektivnih razlogov slabši kot v prvem delu," je dejal trener Krima Tone Tiselj