Po polovici tekme je že nadoknadil dobršen del zaostanka in držal četrto mesto. Tekaško je bil kljub težavam s sinusi bolj živahen kot v soboto, ko je osvojil 11. mesto. Sijajno je tudi izkoriščal tek v zavetrju, tudi za Svendsenom, ter si na koncu pred 30.000-glavo množico dal duška s taktičnim poigravanjem z Nemcem Simonom Schemppom in Švedom Fredrikom Lindstromom. Da je bil podobno hiter kot svetovni prvak Martin Fourcade, ni imelo posebne teže. Na koncu je bilo to dovolj za osmo mesto.

"Tekaško je bilo bolje kot v soboto, saj sem veliko tekla z Rusinjo Zajcevo, kar je dober kazalnik. Žal so se mi noge v streljanju stoje tako tresle, da sem se še srečno rešila z le dvema kazenskima," je Teja Gregorin opisala 12. mesto, s katerim je dopolnila sobotno enajsto. Domala vse je bilo zakoličeno že v sobotnem sprintu. Preobrat na zasledovanju so naredili le redki. Junaki mešane štafete so namreč v soboto spoznali trdno realnost, da slava traja največ tri dni oziroma do naslednje tekme. Torej 46 do 48 ur. Kolajna, predvsem pa izjemen tek v mešani štafeti, je vsem zvišal pričakovanja. Tako si Gregorinova ni nadejala, da bo kljub spomladanskim razmeram za znova najhitrejšo v smučini Darjo Domračevo zaostala kar minuto in 25 sekund, kar je bil le 24. tekaški čas. Premalo, čeprav je zadela vse tarče. Natančno streljanje je bila namreč ena od značilnosti tekme, kar je s spustom pred prihodom na strelišče sploh značilnost prizorišča. "Skoraj ne morem verjeti, kakšna razlika med mojim tekom v četrtek in danes. V štafeti sem bila tako živahna. V sprintu mi ni šlo nikamor. Edine razlage kot neprespano noč po osvojitvi kolajne ne najdem. Tako sem občutila evforično vzdušje od navdušenja, da nikakor nisem mogla zaspati," je Teja Gregorin iskala razloge za slabši tek po sobotnem sprintu (7,5 km) kljub ugodni startni številki ena. Spredaj so bile super tekačice, kot celo sezono - Magdalena Neuner in Darja Domračeva.

Enako uvrstitev je z najkrajše posamične preizkušnje uplenil tudi Jakov Fak. Fak je imel prav tako le 24. tekaški čas dneva. Slabo pa je izkoristil tudi sanjsko štartno številko štiri. "Na teku se nisem počutil najbolje. Zato tudi slabše streljanje in kazenski krog. V teku res nisem bil tako močan, kot sem želel," je dejal. Klemen Bauer je znova padel v stare kolesnice. Odličen tek (12. čas) kljub slabšim pogojem, odlično streljanje leže, potem pa katastrofa v streljanju stoje. "Daleč od ciljev. Uspelo mi je ohraniti sproščenost. Vendar se  je na strelišču v streljanju stoje vse odvijalo tako hitro, da sem se zavedel napak šele, ko sem že zgrešil štiri tarče," se je 44. v cilju zaradi svojih napak potožil Klemen Bauer. Janez Marič (39. mesto) je, še bolj pa Vasja Rupnik, plačal ceno razmer. Prvi so se podali na nezvoženo in z dušikom utrjeno progo. Potem se je tanka skorja začela predirati. Težji biatlonci so plačali še večjo ceno. "Tudi z ničlo bi bil v takih razmerah težko med petnajsterico. Mi z višjimi startnimi številkami smo žrtve razmer," se je jezil nad razmerami na svojem desetem svetovnem prvenstvu. Osvojena kolajna je še najbolj pozitivno delovala na Andrejo Mali, ki je s 26. mestom dosegla najboljši izid sezone, z enim kazenskim krogom.