Krimovke so v Valcei zapravile vse možnosti za preboj med najboljše štiri klube stare celine. Izbranke Toneta Tislja bi morale proti bogati in poimensko kakovostni romunski zasedbi vpisati zmago, toda navijači Krima so lahko nanjo upali le nekje do 45. minute. Potem je namreč igra Krima razpadla, Romunke so to izkoristile za zanesljivo prednost ter tekmo nato tudi ob pomoči nekdanje krimovke Luminite Dinu pripeljale do zanje srečnega konca. Iz te skupine bosta v polfinalu tako zaigrali Valcea in Budućnost. Pri Valcei je bila najboljša strelka Valentina Ardean Elisei z osmimi, pri Krimu pa Kristina Franić s petimi goli.

Tiselj je tekmo začel s klasično zasedbo, v kateri so bile vratarka Jelena Grubišić (ta je že v sedmi minuti morala mesto med vratnicama prepustiti Sergeji Stefanišin), krilni igralki Tamara Mavsar in Kristina Bille-Hansen, krožna napadalka Andrea Šerić ter zunanje igralke Andrea Penezić, Gorica Aćimović in Kristina Franić. Ekipa je dobro začela in bila v igri z veliko goli kar enakovredna favorizirani Valcei. Ta je bila sicer večino časa v rahlem vodstvu, v 16. minuti pa je prek Ardeanove prvič povedla za tri zadetke (10:7).

Toda gostje so odgovorile odlično. Hitro so si spet priigrale priključek, prišle na 10:11 in imele kar dva napada za izenačenje, ki pa sta ju Šerićeva in Mavsarjeva zapravili. Kazen je takoj sledila in Valcea je spet ušla za dva gola. Nato pa sta lepo sodelovali Barbara Lazović in Šerićeva. Prva je podajala na črto, Krimova krožna napadalka pa je dvakrat zapored zadela za 12:12. V zaključku polčasa so slovenske prvakinje spet zaigrale malce slabše, kar so domačinke izkoristile za prednost dveh zadetkov, kolikor je znašala tudi prednost ob glavnem odmoru.

Drugi polčas so krimovke, pri katerih je spet za nekaj minut vstopila Grubišićeva, dobro odprle in hitro zaostanek izničile. Toda dobra igra je trajala deset minut. Zatem so gostje domačinkam s slabšo obrambo dopustile nov pobeg. V 42. minuti je Jovanovićeva tako zadela za dotlej najvišjo prednost na tekmi 23:19. Tiselj je bil primoran vzeti minuto odmora, ki pa ni zalegla. Razpoložena Ardeanova je namreč v 44. minuti svojo ekipo povedla v vodstvo že s 24:19. Tiselj je poskusil še z menjavami preprečiti črne minute svoje ekipe, toda tudi to ni pomagalo.

Zgolj 13 minut pred koncem so Romunke ušle že na 26:20, za nameček je bila izključena Penezićeva, Aćimovićeva pa je zaradi poškodbe gležnja morala na klop. Obeti pred zadnjimi minutami torej niso bili dobri, upe Krima pa je že v 50. minuti praktično pokopala Ardeanujeva z golom za 27:20. Za nameček je v končnici Krimove strelke v obup spravljala še Dinujeva, ki se je lahko s soigralkami veselila preboja v polfinale.