Katarina Lavtar, druga Slovenka, je tekmo že končala po prvi vožnji na 41. mestu.

Mazejeva je svojo 12. zmago v pokalu in prvo v tej zimi izgubila že tik pred prvim merjenjem časa, ko je imela po hudi napaki že skoraj sekundo zaostanka za Mielzynskijevo, nato pa je še pred drugim merjenjem po novi napaki predčasno končala tekmo. To je bil po superveleslalomu v Garmisch-Partenkirchnu šele njen drugi odstop v tej zimi.

"Današnja tekma je bila težka, posebej na drugi progi. Prvo vožnjo sem odločno opravila, na drugi pa se nisem znašla. Zdi se mi pomembno, da dobro smučam. Tudi taki dnevi, kot je bil danes, morajo priti. Toda za mano je vseeno uspešen konec tedna," je dejala Mazejeva. V Ofterschwangu je v petek osvojila drugo, v soboto pa tretje mesto. V tej zimi je bila med prvo trojico skoraj na tretjini vseh tekem v pokalu; osvojila je šest drugih in tri tretja mesta.

Mazejeva je vodila po prvi vožnji, Nemka Lena Dürr je na drugem mestu zaostajala za 35 stotink, tretji pa sta bili Američanka Mikaela Shiffrin in Švedinja Frida Hansdotter z več kot polsekundnim zaostankom (+0,57). Pomladanske temperature so na že zelo načeti drugi progi povsem pomešale vrstni red. Avstrijka Schildova, ki je v tej zimi dobila že šest od osmih slalomov, je bila z 0,77 sekunde zaostanka po prvi vožnji šele sedma, mesto pred njo pa je bila Nemka Maria Höfl-Riesch (+0,69). Slednja je bila na koncu deveta, Schildova pa se je zavihtela na zmagovalne stopničke.

V bavarskem smučarskem središču je uspeh kariere dosegla Mielzynskijeva, ki doslej sploh še ni bila med prvo deseterico v svetovnem pokalu, točke je osvojila šele devetič, dve 13. mesti na lanskih slalomih v Courchevelu in Zwieslu pa sta bili njeni najvišji uvrstitvi doslej. Zelo zadovoljna je bila tudi Stieglerjeva, ki se je prvič v karieri povzpela na zmagovalni oder pokala. Njena slovita rojakinja Lindsey Vonn prve vožnje ni končala, vendar ima v skupnem seštevku pokala neulovljivo prednost. Pred drugouvrščeno Mazejevo vodi za 494 točk, Höfl-Riescheva pa je nekoliko stopila prednost Črnjanke in ima na tretjem mestu 139 točk zaostanka. V slalomskem seštevku je že dokončno prva Schildova s 660 točkami in je osvojila četrti slalomski globus, druga je Mazejeva (361), tretja pa Avstrijka Michaela Kirchgasser (334). Slednja, zmagovalka Kranjske Gore, je odstopila na prvi progi.

Svetovni pokal se bo za alpske smučarke nadaljeval v Aareju na Švedskem, kjer bo v petek veleslalom, v soboto pa slalom. Do konca zime je na programu še šest tekem.