Med 66 tekmovalkami v cilju je bila Alenka Čebašek 49. (+3:38,3).

Triindvajsetletna Johaugova je kmalu po začetku 15 kilometrske preizkušnje, povedla in nato prednost obdržala do konca. V ciljnem sprintu je Marit Björgen za sekundo in stotinko prehitela Wengovo, ki se je veselila prvih posamičnih stopničk v karieri. Zadovoljna je bila tudi Björgnova, ki ji je drugo mesto zadoščalo, da je v skupnem seštevku pokala prehitela doslej vodilno Poljakinjo Justyno Kowalczyk, ki je bila tokrat osma. Norveški uspeh je na četrtem metu zaokrožila Kristin Störmer Steira.

Jezerškova je po 17. mestu 17. decembra lani na Rogli dosegla svoj drugi izid sezone. Do njega je prišla po izvrstnem zaključku v prosti tehniki. Začela je rezervirano in bila 36. po 5,6 kilometrih, po 11,4 kilometra pa je napredovala na 24. mesto.

Ob 14. uri se bodo v skiatlonu (2 x 15 km) pomerili še smučarji tekači.

Oranič 33. v Lahtiju, zmagal Norvežan Jan Schmid

Norvežan Jan Schmid je zmagal na tekmi za svetovni pokal v nordijski kombinaciji v Lahtiju na Finskem. Drugi je bil Nemec Tino Edelmann (+4,3), tretji pa njegov rojak Johannes Rydzek (+5,2). Mitja Oranič, edini Slovenec na tekmi, je bil 33. (+2:07,7).

Prireditelji so morali v petek moštveno tekmo odpovedati zaradi premočnega vetra, ki je onemogočal izvedbo skokov. Tako je bilo tudi tokrat, zato je bil na programu le tek na 10 kilometrov. Za končni vrstni red so upoštevali skoke, ki so jih izvedli že v četrtek, ko je bil najboljši Norvežan Haavard Klemetsen, drugi Tino Edelmann, tretji pa Avstrijec Wilhelm Denifl.

Oranič, v četrtek je zasedel 37. mesto, je tek začel 2 minuti in 5 sekund za Klemetsenom. Na prvem in drugem merjenju časa na teku je bil 34., do konca pa je prehitel še enega tekmovalca. Klemetsen je bil preslabo na poti v teku, da bi lahko obdržal stopničke, in je bil na koncu peti. Pred njim so bili Schmid, ki se je na prvo mesto zavihtel z 12. skakalnim in sedmim tekaškim delom tekme, ter trije Nemci. Četrti je bil Björn Kircheisen.

V svetovnem pokalu vodi Francoz Jason Lamy Chappuis, ki je tokrat končal na 18. mestu.