Na prvi tekmi proti Oltchimu v Stožicah tudi vi s svojimi obrambami niste mogli preprečiti visokega poraza.

To je bila Krimova najslabša tekma v letošnji evropski sezoni. V Valcei mora biti obramba vsaj na takšni ravni, kot je bila v Metzu, če ne še na višji. Prepričana sem, da je obramba naša glavna prednost v primerjavi z Oltchimom in da je prav obramba ključ do uspeha. V obrambi moramo igrati čvrsto, agresivno in nepopustljivo, v napadu pa je zadeva popolnoma jasna - doseči vsaj en zadetek več kot Romunke. Odlično smo se pripravljale na tekmo v Valcei, trenirale dvakrat na dan, imele številne analize njihove igre... In to se nam mora obrestovati.

Po domači tekmi proti Romunkam je njihova vratarka in nekdanja Krimova članica Luminita Dinu izrekla nekaj kritičnih besed na račun vaše ekipe.

Njene besede morajo biti za našo ekipo še dodaten motiv, da na povratni tekmi v Romuniji pokažemo svoj pravi obraz. V Stožicah smo zares igrale slabo, toda ne bi se strinjala z Dinujevo, da v naši igri ni bilo opaziti volje, želje, borbenosti, žara, povezanosti, komunikacije... Vse to je bilo prisotno, ampak na igrišču nam enostavno ni šlo prav nič od rok. Verjemite, v Valcei bo povsem drugače.

Ali vas presenečajo zadnji slabi dosežki Oltchima - poraz doma proti Budućnosti kar z desetimi zadetki razlike (24:34) in le remi proti Metzu v Franciji (26:26), kjer so Romunke šele v končnici prišle do točke?

Seveda me negativno presenečajo. Gre namreč za kakovostno in odlično ekipo, ki ima v svojih vrstah skoraj celotno reprezentanco Romunije, poleg tega pa še nekaj vrhunskih igralk iz tujine. Igralski kader je že dolgo skupaj in je zelo uigran, zato je še toliko večje negativno presenečenje zaradi slabe forme in predstav v zadnjih tednih. Toda da ne bo pomote: negativno sem presenečena tudi nad našimi slabimi rezultati v drugem delu lige prvakinj.

Krim Mercator za napredovanje v polfinale potrebuje zmagi proti Oltchimu in Metzu, poleg tega pa mora Budućnost v zadnjem krogu doma premagati romunsko ekipo.

Še vedno imamo teoretične možnosti za polfinale, zato sem prepričana, da bomo zmagale na obeh tekmah. Seveda pa računam tudi na pomoč Budućnosti, da si v domači dvorani ne bo dovolila poraza proti Oltchimu.