Kraljevski trio v trgovino Fortnum and Mason, ki je tako zelo draga, snobovska in "poš", da v njej kupuje celo Victoria Beckham, ni prišel po nakupih. To bi bilo preveč neverjetno. Elizabeta II. je prišla, ker so restavracijo v trgovini, znamenito po vseh možnih čajih, v čast šestdesetletnice njenega vladanja preimenovali v "Čajno postajo diamantnega jubileja" in ker se je trgovina odločila pošiljati darilne pakete (čaje, kekse in podobne dobrote z njenih polic) britanskim vojakom v Afganistanu, čeprav je malo verjetno, da je kateri od njih kdaj prestopil prag te trgovine, ki je namenjena Otočanom z najglobljimi žepi. Hkrati je kraljica pred trgovino razkrila spominsko ploščo ob prenovi tega dela Piccadillyja. Te in druge njene zadolžitve je več kot zasenčila njena družba.

Čas in piarovci celijo rane

Se je kraljica odločila pripeljati s seboj Camillo in Kate, ker je ženskam, ki se dobro razumejo, najbolje hoditi v ženski družbi? Da, vendar samo, če verjamete v palčke! Neverjetno druženje v treh odtenkih modre prav tako ni naključje, je nova potrditev tega, da gredo kraljevi piarovci naprej s časom in da ta celi rane. Krepostna Elizabeta II., ki se je pred ne tako veliko leti pretvarjala, da upokojena prešuštnica Camilla ne obstaja, naj bi se zdaj tako dobro razumela z drugo ženo svojega prvorojenca, da za njune odnose uporabljajo nenavaden angleški rek "ujemata se kot hiša in ogenj". Morda.

O nekoč vročekrvni živahni podeželski aristokratki, ki je bila ljubica princa Charlesa pred svojo poroko s prinčevim dobrim prijateljem in po njej, tudi pred Charlesovo poroko z mlado Diano in po njej, in ki je s svojo vztrajnostjo razkopala oba zakona, je kraljica pred leti rekla samo dve besedi: "Ta ženska!"

Odnosi med kraljico in podanico Kate naj bi bili odlični od prvega srečanja naprej. Monarhinja naj bi jo zaščitniško vzela pod okrilje… Morda. Če verjamemo piarovcem.

Zelo očarljivo

Zelo vitka žena princa Williama, ki je daleč proč, na politično spet vročih Falklandskih/Malvinskih otokih, je ob tej priložnosti, po ogledu znamenitega živilskega oddelka trgovine celo nekaj pojedla - tanek čokoladni cvetni list vrtnice - in dejala, da je bil "zelo očarljiv".

Je čokolada lahko zelo očarljiva? Za člane kraljeve družine, ki se izražajo precej drugače kot "plebejci", vsekakor. Vse, povezano s Kate, tudi ti besedi, potrjuje, da se je zelo očarljivo vživela v to zelo posebno družino.