Nastopilo je 69 tekmovalcev, preizkušnjo pa so zaradi močnega vetra za eno uro prestavili. Rok Perko (+1,77) je bil 25., Boštjan Kline (+1,93) 32., Gašper Markič (+2,28) pa 35. Tomaž Sovič je odstopil.

Po današnjem superveleslalomu ima svetovni pokal v alpskem smučanju novega vodilnega. Feuz je namreč z današnjo zmago zbral 1140 točk in vodi pred Avstrijcem Marcelom Hirscherjem, ki je specialist za tehnične discipline, za pet točk. Enaintridesetletni Feuz je danes osvojil peto zmago v svetovnem pokalu, prvič je bil najboljši na lanskem smuku v Kvitfjellu.

"S svojim kolenom sem sklenil dogovor, da se bo pozdravilo po finalu svetovnega pokala," je po današnji zmagi dejal Feuz, ki ga poškodba pesti že dalj časa, kljub temu pa bo nastopil prihodnji konec tedna v Kranjski Gori in upal, da bo zadržal skupno vodstvo.

Peto zmago v svetovnem pokalu je zabeležil tudi Kröll, hkrati pa je bila današnja tekma prva izenačena na vrhu po januarju 2011, ko sta si v Adelbodnu veleslalomsko zmago razdelila Norvežan Aksel Lund Svindal in Francoz Cyprien Richard. Tretji je bil danes Jansrud, ki je vrhunsko odpeljal trening smuka, a danes v smučini ni bil brezhiben. "Od sredine naprej do cilja je bilo v redu, a zgoraj sem izgubil preveč," je dejal Jansrud.

Skupno vodstvo v seštevku superveleslaloma je z današnjim petim mestom obdržal Svindal, ki ima ob 333 točkah dve naskoka pred švicarskim veteranom Didierom Cuchem. Slednji je bil danes četrti, do konca sezone pa sta na sporedu še dva superveleslaloma.

Solidno so nastopili tudi slovenski predstavniki, saj sta se dva uvrstila med prejemnike točk. Ob Špornovem 18. mestu je za svoje tretje točke svetovnega pokala s 25. mestom poskrbel tudi Perko. Blizu trideseterice sta bila Kline in Markič, ki sta dolgo časa držala 27. in 29. mesto, a se nato morala zadovoljiti z 32. in 35. mestom. Zadnji Slovenec na startu je bil Sovič, ki je prvič v karieri nastopil na tekmi najvišjega ranga, a je svoj nastop končal predčasno.

"Moram reči, da moram biti z dejstvom, da sem se s startno številko 57 uvrstil na 18. mesto, prav gotovo zadovoljen, to je bila ena boljših voženj. V zadnjem času se namreč z visokimi številkami ni dalo v ospredje, danes pa so bili na progi končno pogoji, da se je dalo tudi z višjo številko dobro odpeljati. Sicer sem napravil kar nekaj napak, to še ni bila idealna vožnja, a sem vozil na meji in na koncu se je izšlo. Jutri ne želim samo ponoviti vaje, ne bom zadovoljen z 18. mestom, ciljam precej višje, sem tudi tega sposoben in upam na soliden rezultat," pa je po tekmi povedal Šporn.

V soboto bo v Kvitfjellu na sporedu smuk.