Davidu in Louise Estes se je v sredo, 29. februarja, v mestu Provo v bližini Salt Lake Citiyja v ameriški zvezni državi Utah rodila hčerka Jade. Natanko štiri leta pred tem, 29. februarja 2008, se jima je rodil sin Remington, 29. februarja 2004 pa prvi sin Xavier.

Deklica Jade bi se sicer morala roditi že pet dni prej, zato so zdravniki materi sprožili umetne popadke. "Nikoli še nisem rodila po roku, zato nisem bila prepričana, da bo Jade z rojstvom počakala, a sem takoj, ko je bila ura čez polnoč vedela, da nam zares lahko uspe," je kasneje povedala mati.

To je šele drugi znani primer družine, v kateri so se trije otroci rodili 29. februarja na prestopna leta, poleg družine Henriksen iz Norveške, v kateri so se rojstva otrok zvrstila v letih 1960, 1964 in 1968.

Prestopno leto sicer nastopi vsaka štiri leta, saj Zemlja Sonce zaokroži v 365 dneh in šestih urah, kar vsaka štiri leta znese za dodaten dan. Ljudje, ki so rojeni 29. februarja na prestopno leto, lahko svoj pravi rojstni dan praznujejo le enkrat na štiri leta, lahko se pa tudi pošalijo, da se starajo štirikrat počasneje od ostalih ljudi.