Sodnica losangeleškega sodišča Elizabeth Allen White je iz sodne dvorane najprej izločila novinarje, saj je želela tako tožnico kot tožnika zavarovati pred curljanjem podrobnosti iz sodne dvorane.

Odvetnik igralke Nicollete Sheridan je pred sodiščem razgrnil točke obtožnice, med katerimi naj bi se znašla tudi sporna odpoved pogodbe igralki ter trditev, da je avtor serije od začetka njenega nastajanja v letu 2004 ustvaril "sovražno delovno okolje“. Na seznamu prič, ki naj bi branile Cherrya pa so navedene Sheridanine nekdanje soigralke in soigralca: Eva Longoria, Marcia Cross, James Denton, Felicity Huffman in Neal McDonough.

"Cherry je pridobil sloves zaradi svojega poniževalnega in agresivnega obnašanja. Znan je  po tem, da sodelavce rad žali v pričo drugih,“ igralkine besede povzema njen odvetnik. Temu pa še dodaja, da naj bi se Cherry nad igralko spravil na snemanju četrte sezone, kar se je stopnjevalo in višek doseglo na snemanju 28. septembra leta 2008. Na vajah, preden so vključili kamere, naj bi avtor Razočaranih gospodinj igralko Sheridanovo, ker se ga je drznila pobarati o neki nejasnosti iz scenarija, zvlekel malo na stran ter jo z rokami močno zagrabil za obraz in vrat.

Sheridanova je o vedenju obvestila vodilne televizijske hiše ABC, a ker se odnos ni umiril, ampak se je obnašanje do nje le še poslabšalo in agresija stopnjevala, nezadovoljstvo pa zato širilo, so se odločili za prekinitev sodelovanja. Tako so marca leto kasneje njen lik Edie Britt v scenariju prepustili tragediji. Umrla je v prometni nesreči.

V televizijski hiši z ustvarjalcem na čelu, Cherryjem, trdijo, da je bila takšen scenografski preobrat ustvarjalna odločitev in ne osebna, ker bi na vsak način želeli prekiniti sodelovanje z igralko. Seveda slednja trdi nasprotno, njen odvetnik celo pravi, da je odločitev, da lik usmrtijo nenevadna in se bolja ali manj pojavlja le v primerih, ko se za prekinitev pogodbe odloči igralec ali igralka.

Sheridanova je na izgubi

Sheridanova naj bi zaradi odpovedi pogodbe izgubila 20 milijonov dolarjev, ki bi jih prislužila v treh sezonah serije. Njena plača je namreč znašala 250 000 dolarjev na sezono, odigrala pa je v osmih.