V javnosti se namreč pojavljajo ugibanja, da naj bi na vladi razmišljali o združitvi Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova) in Obveščevalno-varnostne službe (OVS). Poslanci Pozitivne Slovenije so zato prejšnji teden vložili zahtevo za sklic nujne seje komisije, saj menijo, da je vlada dolžna pojasniti, kakšne načrte ima s prihodnjo organizacijo in delovanjem obeh omenjenih organov.

To stališče svojih poslanskih kolegov je danes na seji ponovila tudi Župevčeva, ki meni, da mora vlada, tudi če nima v načrtu nikakršnih sprememb, to povedati. Sicer pa o nedavnih kadrovskih spremembah v vrhu obeh organov na seji niso govorili, je še povedala Župevčeva. Nujna seja je sklicana za prihodnji torek, Župevčeva pa meni, da bo združena z redno sejo, ki bo čez dva tedna.

So se pa člani komisije na današnji seji dogovorili o načinu dela in sprejeli okvirni plan dela v tem mandatu, in sicer v okviru zakonskih pristojnosti komisije. Predsednica komisije si pri tem želi, da bi bila komisija prepoznavna po svojem delu, ne pa da bi se o njej govorilo le ob aferah.