V tej srednjeameriški državi, ki tako kot Jamajka leži v območju s tropskim podnebjem, so si za cilj zadali z bob moštvom nastopiti na naslednjih zimskih olimpijskih igrah leta 2014 v Sočiju.

Za noro in sila drzno zamislijo, Panama namreč ne nudi prav nikakršnih naravnih danosti za vadbo tega športa in zato tudi nima tradicije v zimskih športih, stoji švicarski odvetnik Christoph Zollinger s panamskim potnim listom, ki si želi s panamskim bobom v Sočiju loviti olimpijske sanje. Projekt nosi ime "Spirit of Panama" (Duh Paname), v ekipo je Zollinger zvabil nekdanjega švicarskega svetovnega prvaka, trenerja in konstruktorja 67-letnega Hansa Hiltebranda. V bob ekipi so še domačini, ki jih je izbral Zollinger, 25-letni skakalec v daljino Jonathan Romero, Arsenio Caballero (29), Eduardo Fonseca (25) in Andreas Rodriguez (27).

Prve teste so opravili na suhem z bobom na kolesih na domačem stadionu v Panami, preizkuse na snegu pa so opravili v St Moritz, Innsbrucku in Lake Placidu in ne nameravajo odnehati.


Foto: Ruperto Miller / focuspublicationsint.com