Privlačna "osrčkana" ideja se je pred petimi leti na enem od sestankov v gostilni Mihovec porodila Mojci Trnovec. Skupaj s somišljeniki se je z neverjetnim zanosom lotila dela, kupila material, barvala, zbirala izreke in pisala. Vsa dela so opravili prostovoljno, tudi lokalni mizar je rezal srčke brezplačno, kupili so le les in barvo.

Veliko dela in logistike je z vsakoletnim obešanjem srčkov na ulične svetilke, za kar poskrbijo domačini s svojimi traktorji. "Letos so srčki tudi na domu krajanov, za kar smo potrebovali posebno dvigalo. Srčke vsako leto obesimo malo višje, saj jih kljub višini vedno nekaj izgine neznano kam. Verjetno jih najbolj goreči zaljubljenci odnesejo svojim izbrankam v znamenje velike ljubezni," ugotavljajo v TD Pirniče.

Prejeli so veliko pohval, marsikdo se je sprehodil po vasi, da je lahko prebral vse napise, veliko ljudi srčke navdušeno fotografira. O tem, da bi izbirali najbolj zanimivo misel ali citat, ne razmišljajo, saj je čar prav v tem, da je zanimiv vsak, ki so ga prispevali krajani in člani TD Pirniče.

Njihove letošnje večje akcije bodo namenjene ohranjanju narave in učne poti ob toplem izviru Straža, vključitvi mladih z razširitvijo društva tudi na športno področje in seveda novim športnim akcijam in organizaciji mlekarskega praznika.