Po prespani noči so se strasti pomirile in s trenerjem in soprogom Matijo Šestakom sta se odločila, da bosta prihodnjo sredo v Turčijo vendarle odpotovala. Ne zgolj nastopat, temveč tekmovat. Ne gre pozabiti, da je Marija Šestak dva od treh svojih največjih uspehov v karieri dosegla v dvorani, ko se je s SP v Valencii in EP v Torinu vrnila domov s kolajnama. Kot njen največji uspeh šteje "petnajstica" v olimpijskem finalu v Pekingu.

Po dosežkih v tej sezoni bo Marija Šestak največji up Slovenije v Carigradu, kjer bo nastopila štiričlanska slovenska zasedba. "Zadnji tekmi v Stockholmu in Celju sta me resnično spravili v slabo voljo. Odlično sem trenirala in pričakovala, da bom v dvoranski sezoni brez težav preskočila 14,50 m. Dosežki po spodbudnem začetku ne kažejo tega. Najboljši dosežek sem dosegla na prvem mitingu, na katerega sem odpotovala naravnost s priprav v Južni Afriki," je razlagala Marija Šestak.

Kragujevčanka je po prespani noči strnila vtise po slabših nastopih v Stockholmu in Celju. "V Stockholmu za razliko od nekaterih drugih tekmovalk nisem izkoristila desk. Rekla sem si, da bo v Celju bolje, saj mi podlaga bolj ustreza. Očitno sem bila zaradi poti utrujena, kar se je poznalo pri rezultatu. Tedaj je šla moja potrpežljivost čez mejo," je priznala atletinja Massa.

Izkušena tekmovalka se zaveda, da dvoranska sezona v nobenem primeru ne bo merila uspešnosti leta. V tej sezoni sta še dve veliki prvenstvi na prostem, evropsko v Helsinkih in olimpijske igre v Londonu, na katerih ima velike načrte. "Res sem dobro trenirala. Če se to ne bo poznalo v dvoranski sezoni, se bo gotovo v poletni. Vseeno pa si želim tudi v Carigradu doseči dober rezultat," je z dvignjeno glavo sklenila Marija Šestak.

Trener Matija Šestak je nekoliko strpnejši. "Marija je zadnje dneve doživljala težko obdobje. Bolj na psihološki ravni. Prepričan sem, da je Marija dobro pripravljena za nastop na veliki tekmi, kar je glavni razlog, da smo se odločili za nastop v Turčiji," je pojasnil Šestak. "Glavna težava pri Mariji v dvoranski sezoni je, da so njeni zadnji skoki meter krajši od drugih. Znana je namreč po tem, da je prav v zadnjih poskusih najdaljša. To je stvar treninga. Očitno se bomo morali v zadnjih dneh pred odhodom bolj posvečati troskoku kot nekaterim drugim prvinam."

Po podatkih, ki jih imata zakonca Šestak, naj bi bila podlaga v Carigradu betonska, torej podobna tisti, na kakršni trenira v Ljubljani. "To Mariji ustreza. Čeprav naj bi ji tudi v Celju, kamor je prišla naravnost iz Stockholma. Šlo je za povsem različni podlagi," je še pojasnil Matija Šestak.