Kranjcu ter sotekmovalcem v ekipi Jerneju Damjanu, Juriju Tepešu in Juretu Šinkovcu, na prireditvi se jim je pridružil še poškodovani Peter Prevc, so na odru čestitali minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk, predsednik Smučarske zveze Slovenije Tomaž Lovše in ljubljanski podžupan Aleš Čerin. Turk je v nagovoru dejal, da so skakalci v teh težkih časih našli nišo, v kateri je Slovenija lahko najboljša, a poudaril, da so skoki več kot niša, da so slovenski skoki državotvorni šport.

Lovše pa je obljubil, da bodo skakalci tudi v prihodnje imeli vsaj dobre razmere za delo, več tisoč navijačev pa pozval, naj pridejo tudi v Planico, ki bo letos zadnjič v dosedanji podobi, saj bo že v kratkem temeljito prenovljena. Lovše je obenem izrazil tudi prepričanje, da bo prav Planica gostila svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju 2017.

"Nisem vas pričakoval v takšnem številu. Hvala vam. Seveda se spomnimo težkih trenutkov na tekmah, a je zdaj vse toliko lepše. Občutki prihajajo za nami, vesel sem, da sem del tega," pa je na sprejemu dejal prvi slovenski športni junak zadnjih dni Kranjec.

Na sprejemu so se na SZS s čestitkami spomnili tudi na mlade slovenske nordijske smučarje, ki so na nedavno končanem svetovnem mladinskem prvenstvu v Turčiji osvojili šest medalj.