"V tretjem bobnu so bile same imenitne in močne ekipe, dobili pa smo poljsko, ki je za odtenek močnejša od švedskega Sävehofa in španskega Ademarja iz Leona. Kielce tvorijo sami poljski reprezentanti, v svojih vrstah pa ima tudi nekatere druge izjemno kakovostne igralce, kot je denimo slovenski reprezentant Uroš Zorman. Poljska zasedba je svojo moč dokazala že v prvem delu tekmovanja, ko je v najtežji skupini osvojila tretje mesto in izločila ruske Čehovske medvede. Gre za zelo kakovostno ekipo. Ne preostane nam nič drugega, kot da se na papirnatega favorita tega obračuna temeljito pripravimo in dostojno zoperstavimo, dovoljene pa so tudi sanje," je današnjo igro kroglic na Danskem, kjer je pare osmine finala izvlekel predsednik Evropske rokometne zveze (EHF) Tor Lian, komentiral prvi strokovni mož koprske zasedbe Fredi Radojkovič.

Koprska zasedba je na desetih tekmah prvega dela tekmovanja v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini osvojila 13 točk, potem ko je po dvakrat premagala ruski Sankt Peterburg in Constanto ter enkrat poljsko Wislo iz Plocka. Remizirala je z makedonskim Metalurgom iz Skopja, nemškim HSV Hamburgom in Wislo, doživela pa je tudi dva poraza s HSV Hamburgom in Metalurgom.

Poljski podprvaki - v minuli sezoni so jih v finalni končnici domačega prvenstva presenetili tekmeci iz Wisle, kjer igrata tudi Slovenca Boštjan Kavaš in Luka Dobelšek - so v "skupini smrti" zasedli tretje mesto, na desetih tekmah pa so zbrali 11 točk. Po dvakrat so premagali danski Bjerringbro-Silkeborg in nemški Füchse Berlin ter enkrat madžarski Veszprem. Ob neodločenem izidu s Čehovskimi medvedi so doživeli štiri poraze: dvakrat so izgubili s španskim Atleticom iz Madrida ter po enkrat z Veszpremom in Čehovskimi medvedi.

Pari osmine finala:

Füchse Berlin - HSV Hamburg
Montpellier - Barcelona
Wisla Plock - Kiel
Kadetten Schaffhausen - Atletico Madrid
Reale Ademar Leon - Veszprem
Vive Targi Kielce - Cimos Koper
Metalurg Skopje - Croatia Osiguranje Zagreb
Sävehof - Koebenhavn

Prve tekme osmine finala bodo med 14. in 18., povratne pa med 21. in 25. marcem.