"Poleg zabave smo gledalcem ponudili tudi nekaj razburljivosti. Takšno tekmo smo si želeli vsi. Čeprav smo imeli že veliko prednost, smo jo na koncu skoraj zapravili. A to se dogaja, ko so na parketu samo zvezdniki. Nikoli ne veš, kdo bo v določenem trenutku eksplodiral in tekmo obrnil na glavo," je z nasmeškom na ustnicah razlagal Durant.

Pri zmagovalcih se je s 27 točkami v zgodovino zapisal Kobe Bryant (Los Angeles Lakers), ki je postal igralec z največ doseženimi točkami na All-Stars obračunih (271). Prehitel je legendarnega Michaela Jordana (262), hkrati pa se je s štirinajstimi nastopi na tekmah zvezd izenačil z rekorderji Jerryjem Westom, Karlom Maloneom in Shaquillom O'Nealom. Bryant si bo tekmo v Orlandu zapomnil tudi po tem, da je v eni izmed akcij prejel močan udarec od Dwyana Wada, kasnejši zdravniški pregledi pa so razkrili, da si je zlomil nos.

Pri poražencih je LeBron James (Miami) dosegel 36 točk, Wadu pa je uspel trojni dvojček (24 točk, po deset skokov in asistenc). "Kobe je tokrat počel, kar normalno počne na tekmah. Dosegel je 27 točk in tako na lestvici strelcev na tekmah vseh zvezd prehitel Jordana. Večino časa sem ga pokrival v obrambi in lahko vam izdam, da je to zares težka naloga. Toda tako sem vsaj bil prisoten pri ustvarjanju zgodovine. Kobe je eden najboljših košarkarjev vseh časov. Nekoč se bomo lahko bahali, da smo igrali v času enega največjih igralcev v zgodovini košarke," je hvale na račun Bryanta stresal Wade.

V Orlandu so košarkarske eksibicije potekale od petka, ko je ob robu tekme novincev zablestel španski reprezentant Ricky Rubio (Minnesota Timberwolves) z novim Guinnessovim rekordom v zaporednih zadetih metih izza košarkarske table. Zadel jih je osemnajst. V soboto je Jeremy Evans (Utah Jazz) zmagal v zabijanju, Francoz Tony Parker (San Antonio Spurs) je bil najboljši v spretnostih, Kevin Love (Minnesota Timberwolves) pa v metanju trojk.