V Ljubljani ste zdaj že dobra dva tedna. Kako vam je všeč mesto, moštvo...?

Ljubljana je lepo mesto, ljudje pa so izredno prijazni. Olimpija je odlično moštvo, od katerega vsi pričakujejo samo zmage in dobre igre, tako da sem zadovoljen, da sem prišel v takšen klub. Seveda je zaradi tega prisoten tudi določen pritisk, a na vse skupaj gledam pozitivno. Všeč mi je tudi to, da so igralci v moštvu izredno povezani. Dobro se razumejo med seboj in so kot nekakšna družina. V takšno okolje sem se zlahka vklopil.

Ste pred prihodom kaj vedeli o Sloveniji in Olimpiji?

Po pravici povedano, ne veliko. Ko sem nekaj časa treniral s Houston Rockets v ligi NBA, sem določene stvari izvedel od Gorana Dragića, a ne veliko. Nad vsem skupaj sem prijetno presenečen.

Kaj bi lahko povedali o moči Olimpije?

Gre za dobro moštvo z odličnim trenerjem, ki zahteva veliko trdega dela, a se vse skupaj nato obrestuje na tekmah. To je za nas najbolje in menim, da lahko še močno napredujemo.

Pogodbo ste podpisali do konca sezone. Obstaja možnost, da boste v dresu Olimpije nastopali tudi prihodnje leto?

Morda se bom prihodnjo sezono vrnil, bomo videli, kako se bodo stvari obrnile. Če me bo trener želel, sem mu na voljo. Kot sem že dejal, mi je okolje izredno všeč, prav tako program in pogoji za delo.

Kaj pa preboj v ligo NBA?

(smeh) Seveda bi rad zaigral v ligi NBA, saj gre za najmočnejše košarkarsko tekmovanje na svetu. Toda ni vse v ligi NBA. Tudi v Evropi se igra odlična košarka, tako da bi z veseljem ostal tu.

Sta se s trenerjem Filipovskim pred vašim prihodom kaj pogovorila?

Seveda. Od mene zahteva trdo igro ter da zadanem odprte mete. Vedel sem, da so me izbrali, ker sem dober strelec, saj je moštvu to manjkalo. Filipovski si želi, da igram pametno tako v napadu kot v obrambi ter da s tem moštvu pomagam do zmag.

Na sklepnem pokalnem turnirju v Brežicah ste igrali le na polfinalni tekmi proti Slovanu. Morda zato, ker še niste bili uigrani z moštvom?

Ne, zaradi pravila, da lahko zaigra v enem moštvu le pet tujcev. Na četrtfinalni in finalni tekmi je bilo bolj pomembno, da igra Rothbart, saj smo potrebovali moč pod košem.

Kaj bi lahko po ogledu pokalnih tekem dejali o kakovosti slovenske klubske košarke?

Videlo se je, da si je prav vsako moštvo želelo osvojiti pokalni naslov. Igrala se je trda košarka. Lahko je govoriti potem, ko smo osvojili lovoriko, težje pa bi bilo, če bi bili na drugi strani, torej če bi bili poraženci. Tekmovanje je kakovostno.

Če bi primerjali košarko v Sloveniji in Evropi z razvojno ligo NBDL, kaj bi lahko dejali?

Da se tu igra z veliko več energije in tekmovalnosti. Razvojna lige je bolj sproščena, igralci pa imajo morda nekoliko več znanja in so nekoliko večji ter močnejši, a se tu igra hitreje in bolj trdo.