Nemški voznik po vrnitvi v karavano formule ena s svojimi predstavami še ni uspel navdušiti, čeprav gre nekaj zaslug za to pripisati tudi nekonkurenčnemu dirkalniku. Schumacher je tako v preteklih dveh sezonah s svojo srebrno puščico dosegel štiri četrta mesta, dogovor z Mercedesom pa ga veže le še to sezono.

Vendar pa to naj še ne bi pomenilo, da se je 43-letni šampion pripravljen umakniti iz dirkaškega cirkusa. "Michael ostaja ikona motošporta. V kolikor njegove vožnje in zanimanje za formulo ena ostanejo na visokem nivoju, potem bi bilo nadaljevanje sodelovanja vsekakor zanimivo za nas,“ je za nemški časopis Sport-Bild dejal Zetsche.

Da bi kakršnakoli pogajanja med Mercedesom in Schumacherjem že bila v teku pa je danes zanikal šef moštva Ross Brawn. "Zaenkrat ni še nič na mizi, vendar glede takšne možnosti ostajamo odprti. Bomo videli, kaj se bo letos zgodilo, šele nato se bomo pogovarjali. Upam, da nam bo šlo dobro, saj to pomeni doseganje dobrih rezultatov. V tem primeru bi oba s Schumacherjem z veseljem še naprej sodelovala,“ je za Sky Sports obrazložil Brawn.