Angelina Jolie naj bi v okolici med Barbarigo in Dragonero kupila zemljišče za svojo počitniško vilo. Zaenkrat je šlo samo za ugibanja in nepotrjene pogovore, ki pa so jih novinarji sedaj povezali z izjavami Rada Šerbedžije o tem, da njegov prijatelj Danko Končar na področju, kjer naj bi Jolijeva kupila zemljišče, pripravlja projekt svetovnih razsežnosti.

Končar je tudi tista oseba, ki naj bi vodila pogovore z Bradom Pittom in Angelino Jolie o morebitnem nakupu zemljišča in vile nekje v Istri. Šerbedžijin prijatelj naj bi v teh pogovorih slavnemu igralskemu paru rekel, da naj povesta kaj želita, on pa jima bo to zgradil.

Ob tem se avtor članka obregne tudi ob že obravnavano preteklost zemljišč na tem področju, v katero naj bi bila vpletena tako banka "hrvaške elite“ Hypo Alpe Adria kot tudi Walter Wolf, ki je prvotno bil kupec teh zemljišč. Pri nakupu so mu veliko pomagali politiki iz Istre in Milan Naperotić, bivši svetovalec uprave Hypo banke.

Takrat so se zemljišča prodala za 5 evrov za kvadratni meter, čeprav bi se to isto zemljišče legalno lahko prodalo za 150 evrov za kvadratni meter. Od leta 2000, ko je prišlo do sumljivih prodaj pa do leta 2009 se na teh zemljiščih ni zgodilo nič, dokler na koncu ni v ta projekt zemljišč 80 milijonov evrov investiral kar Danko Končar.

Avtor, ki je povezavo izpostavil je sicer prepričan, da sploh ne gre za to, ali bo slavni par kupil zemljišče prav tam ali ne, temveč za odlično priložnost, da se to področje očisti slabega imena in sumljive preteklosti.