Mazejeva je prikazala dobro smučanje, toda ne dovolj dobro za skok na zmagovalni oder. S 33 stotinkami zaostanka za zmagovalko Lindsey Vonn je tekmo končala na četrtem mestu. Druga je bila Tina Weirather, ki je za prvo zmago v karieri zaostala za pet stotnik, tretja pa Italijanka Daniela Merighetti (+ 0,07). Maria Höfl Riesch je bila šesta, zato je Mazejeva v boju za drugo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala ohranila majhno prednost pred Nemko (28 točk), medtem ko prednost vodilne Vonnove znaša več kot 500 točk. Ilka Štuhec (34. mesto; + 3,88) in Maruša Ferk (39.; 4,58) se nista uvrstili med dobitnice točk.

Ko je bila Tina Maze na drugem vmesnem času 14 stotink hitrejša od Vonnove, je bila še v igri za zmago. Toda že takrat je bilo jasno, da je pred težko nalogo, ker je Američanka v spodnjem delu proge, ki je tehnično manj zahteven, smučala vsaj za pol sekunde bolje od vseh. V srednjem delu je Vonnova naredila napako, zato je imela Mazejeva imenitno priložnost za zmago, a je bila prednost po dveh tretjinah proge premajhna. "Pričakovala sem malo več. Ni mi jasno, zakaj sem v spodnjem delu izgubila toliko časa. Šlo je za malenkosti, ki so se seštele v končni zaostanek, zato težko ugotovim, kaj je šlo narobe. Rezultat je sicer super, a v spodnjem delu sem izgubila preveč. Sicer je bistveno, da smučam dobro. Sem napadalna in upam, da bom še naprej delal takšne zavoje kot tokrat," je po tekmi dejala Tina Maze, ki je tekmo pred koncem v skupnem seštevku superveleslaloma na šestem mestu. S podobnim razmišljanjem je postregel vodja ekipe najboljše slovenske smučarke Andrea Massi: "Proga je bila tehnično zelo zahtevna, podlaga pa trda. Končno takšna, kot se spodobi za tekme svetovnega pokala. Vidne so bile razlike med smučarkami, ki znajo tehnično dobro smučati, in tistimi, ki ne znajo. Tina je dobro tekmovala. V spodnjem delu si je nabrala zaostanek, ki je manjkal za zmago. Vonnova je bila v spodnjem delu suverena, kar je kombinacija znanja in predvsem vrhunskega materiala."

Lindsey Vonn še naprej nadaljuje lovljenje in zbiranje rekordov. Včeraj je dosegla 18. zmago na superveleslalomih za svetovni pokal, s čimer je postala najboljša v zgodovini. "Proga mi je predstavljala izziv, saj je bila zahtevna in polna grbin. Čeprav sem naredila napako, ko sem zapeljala na eno od grbin, sem zmagala, zato sem zelo vesela. V spodnjem delu proge sem dodala plin," je dejala Lindsey Vonn, ki je slavila 51. zmago za svetovni pokal.