"Bilo je lepo vreme in zato dobre razmere, čeprav sem vajena tudi mraza. Tekmo sem začela z mešanimi občutki, saj je bila to moja prva tekma v sezoni. Prvi met se mi je povsem ponesrečil, drugi je bil že malo boljši. V tretjem sem šla na vse ali nič in končni izid je bil zelo dober, potem pa nisem več tekmovala. Počutim se zelo samozavestna in izide, ki sem jih dosegala v preteklosti, zdaj zmorem z lahkoto in se ponavljajo," je povedala Martina Ratej. 31-letna Ratejeva bo 17. marca nastopila na evropskem pokalu v metih v Črni gori, o domžalskem dosežku pa je dodala: "Takšnega izida nisem pričakovala. Tudi zato, ker na treningih mečem največ okrog 63 metrov, poleg tega pa sem zadnjih 14 dni vadila brez trenerja Andreja Hajnška, ki je zbolel. Letos sva ponovno vadila tako kot na treningih pred dvema letoma."

Na dvoranskem atletskem prvenstvu Slovenije v Celju je Snežana Rodič (Mass) zmagala v troskoku in s 14,05 m premagala Marijo Šestak (Mass, 13,85 m), Rodičeva pa je bila najboljša tudi v daljini (6,17 m). Marina Tomič (Kladivar) je v teku na 60 m z ovirami z 8,16 sekunde ponovno potrdila normo (8,18) za marčevsko dvoransko SP v Carigradu. Le pet stotink je do norme (7,35) ločilo Saro Strajnar (Mass), ki je s 7,40 v teku na 60 m za stotinko ugnala Aljo Sitar (Domžale, 7,41). Rožle Prezelj je v skoku v višino z 2,26 metra le za tri centimetre zgrešil normo za SP.

"Zelo sem zadovoljna, ker sem šla ponovno prek 14 metrov in pred tem zmagala tudi v daljini. Imela sem nekaj težav pri vhodu na odriv in prepričana sem, da bom to do SP popravila. Če bom v Carigradu izboljšala osebni rekord, kar je moj cilj, bom tam gotovo v finalu," je bila zadovoljna Snežana Rodič. Precej slabše volje je bila Marija Šestak: "Dobro sem trenirala pred dvoransko sezono, žal pa mi tega ne uspe pokazati na tekmah. Teh sem imela po vseh težavah v lanskem letu malo. Vseeno bi morala nastopati bolje in me skoki okrog 14 metrov ne zanimajo, zato bom razmislila, ali bom sploh potovala na SP." Na 14. dvoranskem SP, ki bo med 9. in 11. marcem v Carigradu, naj bi nastopila četverica slovenskih predstavnikov: Marija Šestak in Snežana Rodič v troskoku, Marina Tomič v teku na 60 m z ovirami in Vid Jakob Tršan (Mass) na 800 metrov, a Šestakova svojega nastopa še ni potrdila.

Marko Špiler (Brežice) je na slovenskem dvoranskem prvenstvu v suvanju krogle v Slovenski Bistrici zmagal in z osebnim dvoranskim rekordom 18 metrov premagal Mirana Vodovnika (Almont, 17,95 m). Tina Šutej (Mass) pa je na ameriškem študentskem prvenstvu jugovzhodne konference v Lexingtonu v Severni Karolini zmagala v skoku s palico in s 4,55 metra krepko popravila svoj dosedanji uradni slovenski rekord (4,46 m).