Flisar je zelo dobro pripravljenost prikazal že na dopoldanskih kvalifikacijah, kjer je postavil peti čas voženj. V osmini finala in četrtfinalu je v cilj prišel kot najhitrejši, v polfinalu pa je zasedel drugo mesto. V velikem finalu se je spopadel s Kanadčanom Duncanom, Francozom Chapuisom in Švicarjem Fivo. Za seboj je pustil vse omenjene tekmovalce in se veselil druge zmage v karieri.

"V soboto me je eden od italijanskih tekmovalcev z nešportnimi prijemi onemogočil, a ga navkljub temu niso diskvalificirali. Iz nadaljnjega boja sem izpadel že v prvem krogu, kar me je močno razjezilo. Na današnji tekmi nisem imel večjih problemov, izjema je le polfinale, kjer pa se je vse razpletlo po mojih željah," je po svoji drugi zmagi v svetovnem pokalu dejal Flisar in dodal: "Trenutno smučam dobro. Če še enkrat dobim kolajno, potem bi se lahko zavihtel med prve tri v skupnem seštevku. S trenutno četrtim mestom sem seveda zadovoljen, na naslednjih tekmah pa se lahko vse spremeni. Če bi bil še enkrat prvi in enkrat drugi, potem bi lahko osvojil celo prvo mesto. S temi zadevami se sploh ne obremenjujem, na vsaki posamični tekmi bom skušal odpeljati po svojih najboljših močeh."

Trener Aljoša Planteu je po zmagoslavju Flisarja dejal: "Na sobotni tekmi je bilo nekaj grde igre, nekaj prerivanja. Zelo sem bil zadovoljen že z njegovo vožnjo na treningu, tako da smo bili potem kar razočarani. Na današnji tekmi je smučal 'na polno' in naredil vse tako, kot je treba. V polfinalu je imel nekoliko sreče, saj je prišlo po startu do manjše zmede, a mu je uspelo napredovati. V finalu je odpeljal suvereno, brez problema je bil prvi."

"Flisar je z novim izjemnim dosežkom poskrbel za lepo popotnico pred naslednjimi tekmami na Švedskem in v Švici," je dejal Rok Dokl, v slovenski reprezentanci vodja discipline za smučarski kros.