Ilka Štuhec je bila 34. (+3,88), Maruša Ferk, tretja Slovenka pa 39. (+4,58).

Mazejeva je imela po približno polovici proge na drugem merjenju časa še nekaj prednosti, 14 stotink pred Vonnovo, vendar je bila v spodnjem delu Američanka izvrstna. "Pričakovala sem več, glede na to, da sem dobro smučala. Ni mi jasno, kje sem lahko v spodnjem delu toliko zgrešila in izgubila toliko časa v primerjavi z Vonnovo. To so malenkosti in jih težko ugotovim. Rezultat je sicer super, vendar sem spodaj izgubila preveč. Ostala sem sicer skupno druga, tudi to je pomembno, vendar je najpomembneje, da smučam dobro, napadalno in da delam dobre zavoje, kot sem jih danes," je po tekmi povedala Mazejeva.

"Proga v Banskem je tehnično zahtevna in je bila po daljšem času končno tudi trda, kot mora biti v svetovnem pokalu. Žal je Mazejeva spodaj nekoliko preveč izgubila in s tem izgubila tudi zmago. Vonnova je izkoristila kombinacijo znanja in dobrega materiala. Škoda, da je bila v soboto, po dobrem treningu Mazejeve, tekma odpovedana, saj je bila dobra na treningih in si je želela nastopa," pa je dodal Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze.

Nemka Maria Höfl Riesch, najhitrejša na dveh treningih v soboto odpovedanega smuka, je bila Vonnovi enakovredna v prvem delu tekme, spodnji del pa je bil povsem v znamenju Američanke, ki je branilko velikega kristalnega globusa ugnala za šest desetink. Höfl Riescheva je bila na koncu šesta in Mazejeva je zato povišala prednost v skupnem seštevku pokala, ki sedaj znaša 28 točk. Vonnova je po deseti zmagi v sezoni in 51. v karieri zbrala skupaj 1602 točki, druga je Mazejeva (1074), tretja pa Höfl Riescheva (1046).

Z osemnajsto zmago doslej v superveleslalomu je Vonnova na večni lestvici prehitela Avstrijko Renate Götschl, ki ima 17 zmag, še eno manj pa ima na tretjem mestu Nemka Katja Seizinger (16). Vonnova pa deli drugo mesto na večni lestvice vseh časov po številu zmag v eni sezoni. Pred njo je le Švicarka Vreni Schneider, ki je v zimi 1988/89 slavila na 14 tekmah, po 11 zmag, ki jih je Američanka zbrala v sezoni 2009/10, pa sta zbrali le še Avstrijka Annemarie Moser-Pröll in Švedinja Anja Pärson.

Na 1800m m dolgi progi Marc Girardelli je Vonnova v spodnjem delu nadoknadila precej časa, ki ga je izgubila pri napakah v srednjem, tehnično zahtevnem delu. "Zgornji del je bil tudi dober, nato pa so se mi prikradle napake, po katerih sem že menila, da ne morem več zmagati. Spodaj sem kljub temu veliko tvegala in vesela sem novega slavja," je povedala Vonnova, ki je po osvojenem smukaškem in superkombinacijskem globusu na pragu še tretje skupne zmage; v superveleslalomskem seštevku ima na čelu 94 točk prednosti pred Avstrijko Anno Fenniger, ki je bila tokrat 10.; na programu pa je le še ena tekma tekma v disciplini, na finalu pokala v Schladmingu. Mazejeva je v tem seštevku šesta (221), za Američanko Julio Mancuso, ki je tretja (301), pa zaostaja za osemdeset točk.

Svetovni pokal se bo nadaljeval konec naslednjega tedna v nemškem Ofterschwangu, kjer bosta v petek in soboto na programu veleslaloma, v nedeljo pa še slalom. "Veleslalomska forma je dobra, tudi tu v Banskem smo pred treningi smuka trenirali veleslalom vsak dan. Želim nadaljevati v ritmu, ki sem ga imela na zadnjih tekmah discipline, in dobri rezultati ne bodo izostali," je napovedala Mazejeva. "Predvidevajo, da bodo v Nemčiji tekme potekale v visokih temperaturah, zato bodo proge verjetno mehkejše. Današnji superveleslalomski dosežek kaže, da ima Mazejeva dobro formo, zato upamo, da bodo v Nemčiji tekme regularne," je končal Massi.