S sedmim letošnjim veleslalom se je končal podaljšan vikend svetovnega pokala v Crans Montani. V boju za veliki kristalni globus in tudi mali veleslalomski ga je najbolje izkoristil Marcel Hirscher. V spomladanskih razmerah sicer ni ubranil vodstva po prvi veleslalomski vožnji, a je bil zadovoljen tudi z drugim mestom. Z novimi 80 točkami je najbližjima zasledovalcema v skupnem seštevku svetovnega pokala, poškodovanemu Hrvatu Ivici Kosteliću in Švicarju Beatu Feuzu, ušel že za skoraj 100 točk prednosti. Švicar, ki je slabo nastopil v superveleslalomih, je računal, da bi lahko v veleslalomu osvojil nekaj točk, a je imel tudi nekaj smole, saj je v prvi vožnji zasedel 31. mesto, finale je zgrešil za sedem stotink sekunde.

A Hirscher ni pridobil le v boju za veliki kristalni globus, ampak tudi v boju za veleslalomskega. Američan Ted Ligety je bil tokrat le deveti, tako da za Avstrijcem dve tekmi pred koncem zaostaja za 132 točk. "O kristalnih globusih še ne bi govoril. Do konca je še veliko, preobrati pa v našem športu niso nič neobičajnega. V eni tekmi se lahko vse spremeni. Vsekakor pa sem danes lahko zadovoljen. Tudi drugo mesto je lep dosežek, še posebno, ker sem ga zasedel v razmerah, ki mi ne ustrezajo. Massimiliano je bil danes boljši in je zasluženo zmagal," je po tekmi dejal Avstrijec, ki je vodil po prvi vožnji, v drugi pa predvsem zaradi slabšega zgornjega dela zapravil minimalno prednost treh stotink pred Blardonejem. V drugi vožnji so vrhunske uvrstitve zapravili Aksel Lund Svindal, ki je po tretjem mestu v drugo padel, Cyprien Richard, Davide Simoncelli in Avstrijec Benjamin Raich, uvrstitve pa so močno popravili Reichelt, Francoz Jean-Baptiste Grange in Švicar Didier Defago.

Edini slovenski predstavnik Janez Jazbec je zasedel 27. mesto in še drugič zapored osvojil točke svetovnega pokala. Po prvi vožnji je kazalo, da se lahko približa 18. mestu iz Banskega, saj je imel s 24. časom lepo izhodišče, ki pa ga ni izkoristil. Prvi dve tretjini proge je presmučal dobro, na prelomnici malo pred koncem pa naredil napako, ki ga je stala precej časa.

"V drugo je napadal za še boljše mesto, a se se mu je pripetila napaka, ki ga je stala veliko časa. Toda to se zgodi, ko loviš rezultat. Drugače je nastopil zelo dobro. Ima dobre občutke, vidi, da je zraven najboljših. Ve, kaj mora narediti in koliko mora napasti, da pride do takšnega rezultata," je njegov nastop opisal trener Marko Jurjec.