Za Raicha, dobitnika štirih medalj na olimpijskih igrah in desetih na svetovnih prvenstvih, je bila to 36. zmaga v svetovnem pokalu, a prva po 11. decembru 2009. "Za to zmago sem delal zelo dolgo in izplačalo se je. Danes mi je uspela res dobra vožnja in sam sem si pripravil tudi lepo darilo za rojstni dan," je dejal tekmovalec, ki si je lani februarja poškodoval križne vezi, v torek pa bo dopolnil 34 let. Dobro formo je potrdil že v petke, ko je bil tretji.

Med Slovenci sta do točk prišla Boštjan Kline s 25. (+ 2,62) in Gašper Markič s 27. mestom (2,84). Andrej Šporn in Klemen Kosi sta bila za točke prepočasna, Rok Perko pa je odstopil.

V nedeljo bo v Crans Montani še veleslalom.

Ženski smuk v Banskem odpadel

Prireditelji današnjega ženskega smuka za svetovni pokal v Banskem so morali današnjo tekmo zaradi močnega vetra v vrhnjem delu proge odpovedati. Prireditelji so start smuka prestavljali tri ure in pol, nato pa tekmo dokončno odpovedali. V nedeljo je v Banskem načrtovan superveleslalom.

Na tekmi bi morale nastopiti tudi Tina Maze, Maruša Ferk in Ilka Štuhec. Do konca sezone pa je tako ostala na sporedu le še tekma na finalu svetovnega pokala v Schladmingu, kamor sta uvrščeni tudi Mazejeva in Ferkova, Ilka Štuhec pa je sezono končala na 27. mestu v smukaškem seštevku, 12 točk za mesti, ki vodijo v finale.

Že prejšnji teden na olimpijski progi v ruskem Sočiju si je mali kristalni globus za skupno zmago v smukaškem seštevku svetovnega pokal priborila Američanka Lindsey Vonn, že petega v karieri.

Vreme je dodobra premešalo sklepni del koledarja svetovnega pokala alpskih smučark. Po odpovedi nedeljske superkombinacije v Sočiju je odpadel še smuk v Banskem, čeprav so prireditelji najprej prestavili start z 10. ure na 12.30, kasneje pa še na 13. uro in 13.30.

V smukaški konkurenci je tako na sporedu le še smuk v Schladmingu, ob tem pa dekleta z izjemo finala čakata še dva veleslaloma in slalom v Ofterschwangu ter slalom in veleslalom v Aareju.