V boju za končno drugo mesto spada par točk proti Constanti v desetem (zadnjem) krogu skupinskega dela za Primorce v rubriko "delovna obveznost", a šele po jutrišnji tekmi v Skopju (Metalurg - Hamburg, ob 18.30) bo jasno, ali bodo Koprčani žrebanje parov osmine finala začeli z drugega ali tretjega mesta v skupini.

"Dejstvo, da je Constanta prepričljivo zadnja v naši skupini in da je že zdavnaj izgubila vse možnosti za napredovanje v osmino finala, nas ne sme uspavati. Romuni v Koper zagotovo ne prihajajo na izlet, za nas pa bi bila zmaga pravi balzam po dveh rezultatsko neuspešnih tekmah proti Krškemu in Celju Pivovarni Laško. Moramo se pobrati in na igrišču dokazati, da smo kakovostnejši od Constante," pravi Cimosov vratar Gorazd Škof, ki je bil junak prve tekme v Buzauu. Škof je v Romuniji zbral 17 obramb, od tega pet v zadnjih minutah, ko so se Romuni (po vodstvu s 24:21 so dobili šest zadetkov zapored in zaostajali s 24:27) v predzadnji minuti z dvema igralcema več približali le na dva zadetka zaostanka.

Škof zaradi suspenza in disciplinskega postopka (po nedeljski tekmi v Krškem sta ga sodnika prijavila) na sredinem derbiju proti Celjanom v Bonifiki ni mogel pomagati soigralcem. Tudi on se zaveda, da je naslov državnega prvaka verjetno izgubljen in da Cimosu ostaja resen boj le še na dveh frontah: "Pred nami so zelo pomembne tekme, predvsem finalni turnir pokala Slovenije v Podčetrtku in osmina finala lige prvakov. Zato zdaj zelo potrebujemo moralno podporo s tribun. Kar zadeva Constanto, nam je na prvi tekmi dala največ zadetkov s streli od zunaj. Na to bomo morali biti pozorni, ob tem pa izkoriščati gibljivo obrambo za hitre protinapade."

V Romuniji so Koprčani prišli do zmage v precej oslabljeni zasedbi (manjkali so Bojan Skoko, Sebastian Skube in Robi Konečnik), najučinkovitejši pri rumeno-modrih pa je bil skupaj z Deanom Bombačem (dosegla sta po pet zadetkov) 22-letni hrvaški igralec Goran Bogunović. "Na zadnjih dveh tekmah smo se veliko naučili, dobili pa smo tudi nekaj poučnih lekcij. Tekma s Constanto je lahko mejnik v tem delu sezone in igralci smo prepričani, da ga zmoremo doseči. V garderobi je prisotna velika želja, da se od skupinskega dela lige prvakov poslovimo z zmago in naredimo vse, kar je v naši moči, da bi osvojili drugo mesto. Potem pa bomo na televiziji nestrpno spremljali, kaj se bo v nedeljo dogajalo v Skopju," pred tekmo z Romuni (ena zmaga in kar osem porazov v ligi prvakov) napoveduje Goran Bogunović, ki je prav v Buzauu dosegel svoj strelski rekord med evropsko elito, skupno pa je v tej sezoni v ligi prvakov zabil 13 zadetkov.

Pred zadnjim krogom v skupini C ima drugouvrščeni Metalurg 12 točk (vodilni Hamburg 17), Cimos pa točko manj. Ob morebitnem današnjem porazu ali neodločenem izidu Koprčanov (zaradi poškodbe je vprašljiv nastop kapetana Uroša Rapotca) proti Constanti bi končno drugo mesto - ne glede na izid obračuna s Hamburgom - osvojili Makedonci, tretje pa slovenski prvaki. Morebitna peta zmaga v skupini proti trenutno vodilnemu klubu romunske lige bi Primorce vsaj začasno izstrelila na drugo mesto (13 točk), nato pa bi sledilo čakanje na razplet nedeljskega dvoboja v Skopju. Poleg zmage bi Metalurgu za številko dve v skupini C zadostoval že remi s Hamburgom, saj so bili na medsebojnih slovensko-makedonskih tekmah rokometaši iz Skopja boljši: doma so zmagali z 28:23, v Bonifiki pa iztržili točko (22:22).