Potem ko je januarja dobil klasično, letos sicer resda skrajšano, smukaško preizkušnjo v Kitzbühlu, je zdaj na zadnjem domačem nastopu spet stopil na vrh stopničk. Švicar je tako nekoliko pokvaril dan Kanadčanu Janu Hudecu, ki je vodstvo prevzel s startno številko šest in je že upal na zmago. A švicarski veteran je kljub slabši startni številki (20) odlično izpeljal spodnji del proge ter si v sicer povsem pomladnih temperaturah in snežnih razmerah priboril še eno zmago.

"Presrečen sem, da se je konec tedna začel tako odlično. Pohvaliti pa moram mojo servisno službo, saj je smuči pripravila sijajno, čeprav so bile razmere povsem drugačne kot na večini tekem v sezoni. Izkušnje so odigrale veliko vlogo, a sem imel na nogah prave rakete," je dejal 37-letni švicarski smučar. Današnja zmaga je bila zanj 21. v karieri in šesta v tej disciplini, v kateri ima tudi olimpijsko srebrno medaljo iz leta 1998. Po številu zmag v svetovnem pokalu pa je zdaj Švicar na 15. mestu ujel Norvežana Kjetila Andreja Aamodta.

Poleg Cucha je bil Raich edini, ki se je z višjo startno številko - začel je takoj za švicarskim tekmecem - uvrstil tik pod vrh, s tretjim časom pa je s stopničk izrinil še enega domačina Silvana Zurbriggna, ki je imel številko sedem. Kljub zmagi in četrtem mestu pa v švicarskem taboru vseeno niso bili povsem zadovoljni; Patrick Küng je s namreč s startno številko 1 padel in si obnovil poškodbo kolena, ravno tako je predčasno v snegu končal že zmagovalec ene od letošnjih superveleslalomskih preizkušenj Sandro Viletta, za nameček pa je bil Beat Feuz le 20. in je tako zapravil priložnost, da se povsem približa vodilnima v skupnem seštevku svetovnega pokala. Na vrhu je tako ostal Avstrijec Marcel Hirscher s 1055 točkami, drugi je poškodovani Hrvat Ivica Kostelić s 1043, Feuz jih ima zdaj 1014. Zanimivo je, da je Hirscher v lovu za čim več točkami prvič v sezoni startal tudi v hitrih disciplinah, toda s 34. mestom svojega točkovnega izkupička ni povečal.

"Vem, da v teh razmerah nisem najboljši, a nisem pričakoval, da bom tako slab," je bil v cilju slabe volje Feuz. Zaradi nekaj padcev tekmovalcev na začetku startnega seznama so tekmo za nekaj minut tudi prekinili. Na startu pa ni bilo ameriškega zvezdnika Bodeja Millerja, v njegovem taboru so sporočili, da je ta teden uspešno prestal manjši operacijski poseg na levem kolenu, vendar naj bi bil v soboto, ko bo na istem prizorišču še en superveleslalom, že na startu. Ni pa bilo niti Francoza Alexisa Pinturaulta, zmagovalca paralelne preizkušnje v Moskvi, ki mu je nastop preprečila gripa.

Precej manj uspešni kot Švicarji so bili danes Slovenci. Na startu je bila peterica, vsi so imeli visoke startne številke, do cilja so prismučali trije, vendar so vsi ostali brez točk. Boštjan Kline in Gašper Markič sta odstopila, Rok Perko je postavil 42. čas, Andrej Šporn je bil tokrat le 46. Najboljši je bil tako 20-letni Klemen Kosi, ki je šele drugič v karieri nastopil na tekmi svetovnega pokala in se uvrstil tik pred Perka na 41. mesto.