Knoxovo so leta 2007 skupaj z njenim fantom aretirali zaradi domnevnega sodelovanja pri umoru Kercherjeve. Leta 2009 so jo obsodili na 26 let zapora, oktobra lani pa jo je prizivno sodišče oprostilo. Na sodišču za morilca še vedno velja 24-letni Rudy Guede iz Slonokoščene obale, ki je takoj po zločinu zbežal iz Italije, a so ga kmalu prijeli v Nemčiji. Leta 2008 so ga obsodili na 30 let zapora in je še danes v zaporu. Knoxova in njen fant sta bila osumljena, da sta med nočnim popivanjem, drogiranjem in orgijami z Guedejem sodelovala pri umoru.

Knoxovo, ki je doma iz zvezne države Washington, je ob podpisu pogodbe predstavljal odvetnik iz glavnega mesta Washington Robert Barnett, ki je že zastopal sedanjega predsednika Baracka Obamo in nekdanjega predsednika Georga W. Busha. Za pogodbo s Knoxovo se je zanimalo sedem založnikov, na koncu je zmagala založba HarperCollins.

"S pomočjo dnevnika, ki ga je imela med svojim bivanjem v zaporu, bo Knoxova pripovedovala o svoji grozljivi izkušnji, ko je bila najprej v rokah italijanskih policistov, nato paznikov in sojetnic," je dejal Jonathan Burnham iz založbe HarperCollins. "Razkrila bo doslej neznane podrobnosti v svojem primeru, opisala bo, kako je uporabila svojo notranjo moč in družinske vezi, da bi bila kos najhujši preizkušnji svojega mladega življenja." Knoxova, ki je bila v zaporu štiri leta, po vrnitvi domov ni dajala intervjujev.

V knjigi, ki naj bi izšla prihodnje leto, bo opisano tudi njeno življenje pred umorom Kercherjeve, predstavila pa bo tudi podrobnosti v zvezi z umorom. Burnham je povedal, da bo Knoxovi, ki je študirala kreativno pisanje, pri pisanju knjige pomagal sodelavec založbe.

Tožilec iz Perugie, ki je še vedno prepričan o njeni krivdi, se je ravno sredi februarja pritožil na oprostilno sodbo prizivnega sodišča, ki naj bi se preveč opiralo zgolj na dokaze DNK. Kakor koli, v primeru zahteve po ekstradiciji so možnosti, da bi jo ZDA izročile Italiji, zelo majhne.