Daiki Ito (Japonska): Vodilni v posebnem točkovanju poletov je resen kandidat za odličje. Njegova najslabša uvrstitev na poletih v letošnji sezoni je četrto mesto. Je izjemno samozavesten, potem ko je na tekmah za svetovni pokal doma v Saporu dosegel prvi dve zmagi v karieri.

Robert Kranjec (Slovenija): Na letalnicah dobesedno oživi. Rojeni letalec, ki je po osvojenih točkah drugi letalec sezone z zmago in petim mestom na Kulmu ter četrtim v Oberstdorfu. Ima obilo izkušenj, saj bo to zanj že šesto svetovno prvenstvo v poletih, na katerih pa doslej ni unovčil svojih sposobnosti, talenta in občutka za letenje. Če je dvignil psihično trdnost, je kolajna realnost.

Martin Koch (Avstrija): Če sklepamo po zmagi v Oberstdorfu, kjer je bil najboljši v obeh serijah, je Beljačan prvi favorit celo za zlato kolajno. Tudi zanj, tako kot za Kranjca, velja, da je boljši letalec kot skakalec. Vse tri zmage v karieri je dosegel na letalnicah.

Simon Ammann (Švica): Branilec naslova svetovnega prvaka iz Planice 2010 je v pravem trenutku prišel v vrhunsko formo, kar je potrdil s tretjim mestom v Oberstdorfu. To so bile sploh prve stopničke v letošnji zimi za štirikratnega olimpijskega prvaka.

Anders Bardal (Norveška): Norvežani kot gostitelji pričakujejo kolajno med posamezniki in moštvi. Prvi adut izjemno močne norveške zasedbe je Anders Bardal, vodilni v svetovnem pokalu, ki je zmagal na drugi tekmi na Kulmu, medtem ko je bil v soboto v Oberstdorfu šele 12. Vprašanje je, kako bo prenašal velik pritisk pričakovanj, morda pa mu bodo gledalci dali še dodatno energijo.

Gregor Schlierenzauer (Avstrija): V letošnji sezoni na letalnicah ni blestel, a na svetovnega prvaka v poletih leta 2008 iz Oberstdorfa mora konkurenca resno računati, saj ima kar deset zmag na tekmah za svetovni pokal v poletih.

Kamil Stoch (Poljska): Dve šesti in tretje mesto je izkupiček najboljšega poljskega skakalca v letošnji zimi na letalnicah. Če bo vsestranski skakalec v dobri dnevni formi in bo imel ugoden veter, lahko osvoji kolajno.

Roman Koudelka (Češka): Prvi mož češke vrste je v letošnji sezoni izjemno stabilen, obenem ima dober občutek za letenje.

Severin Freund (Nemčija): Slab realizator ponujenih priložnosti. Za kolajno bo moral pokazati popolne polete.