Sobotno tekmo v Metzu, kjer je Krim dosegel prvo zmago v drugem delu lige prvakinj (21:20), ste morali zaradi poškodbe zapustiti že na začetku drugega polčasa.

Ko sem bila v napadu, me je ena od igralk francoskega kluba s komolcem udarila v hrbtno mišico. Kljub bolečinam sem še nekaj časa zdržala v igri, nato pa sem ne glede na "blokado" morala oditi z igrišča. Moram priznati, da sem šele kasneje na posnetku dobro in natančno videla, kaj se je dogajalo v nadaljevanju dvoboja v Franciji. A težko je reči, ali je bil padec v igri posledica mojega odhoda z igrišča ali pa se je to zgodilo zgolj slučajno.

In kakšno je stanje vaše poškodbe?

Od poškodbe je moje zdravstveno stanje iz dneva v dan boljše, čeprav v ponedeljek in torek zaradi terapij nisem trenirala. A moram poudariti, da ne gre za tako hudo bolečino, da zaradi nje ne bi bilo mogoče trenirati ali igrati.

Na prvi medsebojni tekmi v Podgorici ste se z Budućnostjo enakovredno kosale do sredine drugega polčasa, nato pa doživele visok poraz.

Skoraj 45 minut smo imele protiorožja za igro gostiteljic tako v napadu kot v obrambi. Z igro v obrambi smo v Podgorici preprečile velik izkoristek Bojane Popović in Katarine Bulatović, ki sta vrhunski igralki in "šuterki". Zato mora biti igra v obrambi znova naš ključ, čeprav smo na žalost nato delale napake v napadu in posledično dobivale lahke zadetke iz hitrih (pol)protinapadov. In tekma je šla v nasprotno smer, kot smo želele in pričakovale.

Na zadnjih evropskih tekmah se je Krim Mercator enakovredno kosal s tekmeci 40 ali 45 minut, toda proti Budućnosti bo to zanesljivo občutno premalo za morebiten uspeh.

Seveda, kajti tekma traja šestdeset minut. Dale bomo vse od sebe, da bi celotno tekmo odigrale na visoki ravni, a kakšen bo učinek, ne more nihče napovedati. Prepričana pa sem, da smo sposobne končno sestaviti dva dobra polčasa, še zlasti ker igramo pred domačimi gledalci. V nedeljo je Budućnosti proti Oltchimu v Romuniji uspevalo prav vse, zato zmaga z desetimi zadetki razlike niti ni presenetljiva. Upam, da jim kaj takšnega ne bo uspevalo proti nam v Stožicah, kajti skoraj nemogoče je, da bi lahko ponovile tako vrhunsko predstavo.

Po mnenju strokovnjakov je Budućnost trenutno ekipa številka ena v Evropi. Ali ima v svoji igri sploh kakšne slabe točke ali minuse, ki bi jih lahko krimovke izkoristile?

Pri tako vrhunski ekipi je težko govoriti o slabih plateh v igri. Raje bi rekla, da gre pri Črnogorkah v igri za stvari, ki jih delajo zares super, in tiste, ki jih ne počnejo najbolj dobro. Seveda si želim, da bi bilo na tekmi proti nam v Stožicah slednjih precej več. Zavedamo se, da gre predvsem za nas za zelo pomembno in odločilno tekmo, za biti ali ne biti v boju za polfinale. Na njej se bo pokazalo, ali smo prave ali ne.

Trener Tone Tiselj o vas govori z izbranimi besedami, a po drugi strani se srečujete tudi z očitki, da ste trmoglavi, da nimate dovolj motiva za vrhunski rokomet...

Imam ga več kot dovolj, s trenerjem pa sva se veliko pogovarjala o tem in drugih zadevah. Toda jasno je, da se jaz, čeprav je Tiselj trener, vedno ne strinjam z njegovim mnenjem, odločitvami in dejanji. Včasih trening oddelam tako, kot si on želi in hoče, a vseeno mislim, da bi moralo biti drugače. Na rokomet gledam s svoje perspektive oziroma zornega kota, nekdo pač z drugačnega. Pogosto imava različne poglede, a v športu je pač tako, da ima vsak pravico do svojega mnenja in pogleda.