Glavna osumljenka je Tina Brown, sestra Bobbyja Browna, nekdanjega moža Houstonove. Brownova se je na račun Houstonove okoristila že leta 2005, ko je ameriškemu tabloidu prodala zgodbo o borbi pevke z odvisnostjo od drog, te dni pa je dala tudi veliki intervju, v katerem se je še enkrat na dolgo in široko razgovorila o odvisnostih pevke.

Povezava do necenzurirane fotografije Houstonove v krsti

Povedala je, da je Whitney svoj čas kadila crack in jemala kokain, obenem pa halucinirala. Trdila naj bi, da vidi demone. A tudi Tina ni nedolžna, tudi ona je namreč imela nemalo težav z drogami. Leta 2004 je bila zaradi posedovanja narkotikov in kršenja pogojne kazni denimo obsojena na leto dni zaporne kazni, tekom let jo je zaradi podobnih kaznivih dejanj doletelo še nekaj aretacij.

Brown bo napisal knjigo

Čeprav je Brown po ločitvi od Houstonove podpisal dogovor o tajnosti, po katerem ne sme razkrivati podrobnosti iz časa njune zveze, težavni glasbenik sedaj, po smrti Houstonove, ponovno namerava napisati knjigo o njuni zvezi.

Ameriški časopisi pišejo, da Brown namerava ponovno napisati knjigo, v kateri bo opisal 15 let zveze s Houstonovo. Objaviti naj bi jo sicer skušal že pred časom, vendar ga nobena založba ni podprla. Sedaj, po smrti pevke, pa si Brown ponovno prizadeva z objavo, saj se je znova znašel na naslovnicah in v središču pozornosti.

Prosila jo je, naj se umiri

V javnost pa so pricurljale nove podrobnosti v zvezi z burnim življenjem Houstonove. Pred smrtjo naj bi se divje zabavala v klubu Tru Hollywood. Tisti večer naj bi jo hči Bobbi Kristina tudi prosila, naj se malce umiri – 24 ur kasneje je že umrla.

"Varnostnik ji je skušal vzeti pijačo iz rok, ona pa je samo plesala in se smejala,“ je povedal vir, ki se je bojda tisti večer tudi zabaval v omenjenem klubu. Kmalu za tem so jo videli še na balkonu, kako je vpila, da ima vsega dovolj.