Na progi, ki so jo popestrile luknje ob vratih, sta bila najboljša Američanka Julia Mancuso, ki je zmagala šestič na tekmi za svetovni pokal, in Francoz Alexis Pinturault, ki je bil najboljši prvič v karieri.

Tina Maze ni ponovila uspeha z lanske preizkušnje v Münchnu, kjer je v precej boljšem vzdušju zasedla drugo mesto. Včeraj je tekmovanje končala v četrtfinalu, za kar je dobila trideset točk svetovnega pokala. V osmini finala je v dveh vožnjah izločila Švedinjo Anjo Paerson, v četrtfinalu pa v obeh vožnjah naredila napako in odstopila že v zgornjem delu proge. Tako Avstrijka Michaela Kirchgasser ni imela težjega dela in se je na koncu uvrstila v finale. Lindsey Vonn in Maria Höfl Riesch, Mazejevi glavni tekmici v skupnem seštevku svetovnega pokala, sta zasedli tretje oziroma četrto mesto. "V osmini finala nisem povsem napadla, medtem ko v četrtfinalu nisem varčevala moči in sem se na vso moč pognala po progi. Ko napadaš na vso moč, je več možnosti za napake. Ravno to se mi je zgodilo," je dejala Tina Maze in o svojem trenutnem zdravstvenem stanju dodala: "Po tistem udarcu v Sočiju še čutim posledice. Škoda, ker fizioterapevtke ni z nami."

Vodja ekipe Tine Maze Andrea Massi je dejal, da bo fizioterapevtka Nežka Poljanšek prišla na naslednje prizorišče svetovnega pokala v Bansko, če bo imela prevoz. Nad nastopom svoje varovanke ni bil razočaran. "Tina je bila napadalna, a se ni izšlo. Raven smučanja je bila visoka. Avstrijke so vadile paralelni slalom, mi ne, ker smo tekmovali v hitrih disciplinah. To se pozna, Kirchgasserjeva je strokovnjakinja za takšne tekme," je dejal Massi.

Mancusova je zmagala, čeprav je slalom njena najslabša disciplina. Paralelna tekma sicer ni bila ravno klasična slalomska. Bolj je bila mešanica med slalomom in veleslalomom. Razdalje med vratci so bile kratke kot pri slalomu, koli pa enaki kot pri veleslalomu, zato je bilo vprašanje, ki si ga je Julia Mancuso zastavila po tekmi, logično. "Mar ta tekma šteje kot slalom? To pomeni, da sem zmagala v slalomu?" se je spraševala Američanka, medtem ko je 20-letni Pinturault užival v uspehu kariere. "Prvič sem to disciplino treniral tik pred tekmo. Želel sem si le pridobiti izkušnje, ki bi mi koristile na naslednjih tekmah, zato sem zelo presenečen, ker sem zmagal," je dejal Alexis Pinturault, ki je v finalu premagal Felixa Neureutherja. Tretje mesto je zasedel Andre Myhrer, četrto pa Romed Baumann.