Več medijev je včeraj tudi poročalo, da je nasedli investiciji na pomoč priskočilo dolenjsko farmacevtsko podjetje Krka, kar pa ne drži.

"Tako športno ministrstvo kot košarkarska zveza sta dala pobudo, da nadaljujemo pridobivanje gradbenega dovoljenja za športno dvorano. Brez teh dokumentov namreč državnih sredstev za ta objekt ne moremo črpati," je na občinski seji povedal Muhič, ki naj bi se naslednji teden na to temo znova srečal z ministrom Žigo Turkom. Okleščen projekt dvorane Portoval naj bi sicer stal okoli 12,8 milijona evrov, od tega bi 2,5 milijona primaknila država, 3,5 milijona občina, preostalo pa zasebni investitor.

"Tudi z gradbenim dovoljenjem bo pot do odobritve državnih sredstev še dolga. V projekt bomo šli le, ko bo imela občina za to denar," je še prejšnji teden dejal novomeški župan. Opozicijski svetniki so sicer pobudo za nadaljevanje projekta Portoval v takšnem obsegu označili kot nespametno.

Novico, da naj bi pri finančni konstrukciji tega projekta sodelovalo tudi novomeško podjetje Krka, smo želeli preveriti tudi na novomeški občini, a je župan ta teden na dopustu, v službi za odnose z javnostmi pa so povedali, da zadev v fazi pogovorov ne bodo komentirali.

V farmacevtskem gigantu Krka so povedali, da neposrednega finančnega sodelovanja pri gradnji nove športne dvorane ne načrtujejo. "Krka bo na področju športnih aktivnosti še naprej finančno podpirala športne klube v regiji. Verjamemo pa, da bi novomeški športni klubi za svoje delovanje in napredek večnamensko športno dvorano v Novem mestu s pridom uporabljali," so še sporočili iz Krkine službe za odnose z javnostjo.