Takšen je načrt potovanja slovenske reprezentance na svetovno prvenstvu v smučarskih poletih v Vikersundu na Norveškem od jutri do nedelje, če poleti zaradi stavke kontrolorjev na tretjem največjem evropskem letališču ne bodo odpovedani. "Če prevoz po zraku ne bo deloval, bomo šli s kombijem na 20-urno vožnjo," se je pošalil selektor Goran Janus.

"Med posamezniki so cilji po ena uvrstitev do šestega, petnajstega in tridesetega mesta, na moštveni tekmi pa do šestega. Imamo močnega aduta, pa še kakšnega skritega, tudi na ekipni tekmi se ne bomo predali in se bomo borili. S Prevcem v ekipi bi bilo malo drugače," je cilje, ki jih je postavil že maja lani, razgrnil Janus in nadaljeval: "Formo stopnjujemo, zato se obetajo zanimive tekme. Glede na to, v kakšni formi je Kranjec, gledamo proti vrhu, marsikaj je odvisno od dnevne forme, razmer in sreče. Poleti v Oberstdorfu so razkrili, kdo je resnično letalec, in favoriti so tisti, ki so bili v ospredju na Bavarskem."

Kranjec kot rojeni letalec ne skriva ambicij po kolajni. Tepeš pravi, da se bo pustil presenetiti. Šinkovec, ki se bo tekmovanja lotil na enak način kot novoletne turneje, želi uživati v dolgih poletih. Damjan pravi, da bo dal vse od sebe, da nadomesti Prevca. Judež bo na prvem svetovnem prvenstvu v karieri napadal osebni rekord.