Dun & Bradstreet in Bonitetna hiša i sta pripravili seznam 50 slovenskih družb z najvišjo bonitetno oceno, 28. februarja pa bosta po štirih letih prekinitve spet nagradili tri slovenske družbe z najvišjo oceno, so v današnjem sporočilu zapisali v Bonitetni hiši i.

Najbolje ocenjene

Med 50 najbolje ocenjenih so se po abecednem vrstnem redu uvrstili Adecco, Bovis, Cablex-M, DEWESoft, Dobrodej, Ecolab, Ecopack, Elektroremont, Enerkon, Esol, Filc, Fotona, Halcom in Helios Kemična tovarna Domžale. Na seznamu sledijo Hella Saturnus Slovenija, Henkel Slovenija, HSE, Indramat Elektromotorji, Inotherm, Institut za varilstvo in Izoelektro.

Med najbolje ocenjene družbe so se uvrstili tudi JEZ, Kemofarmacija, Količevo Karton, Krka, Lienal, Lumar IG, Medex, Merck, Metrel, Philips Slovenija, Plastika Skaza, Pošta Slovenije, Predilnica Litija, Riko Ribnica, Rondal, RRC, S.Rojko, Salus, Seco Tools, Silgan Ljubljana, Silkem, Simbo, Sogefi Filtration, Škrlj, Špan, Tajfun Ljubljana, Termo-Tehnika, Thomy F. E. in Zomi.

Tvegano nagrajevanje

Nagrado rating leta sta omenjeni družbi podeljevali 12 let, nato pa v času krize prekinili z izborom, saj je nagrajevanje po njihovem mnenju postalo tvegano, ker so tudi uspešne družbe lahko hitro zabredle v težave. Ker se je lani poslovno okolje začelo stabilizirati, sta se agenciji odločili, da letos ponovno izbereta 50 najbolje ocenjenih družb v lanskem letu, nadaljevali pa bosta tudi s tradicijo podeljevanja nagrade rating leta trem družbam z najvišjo bonitetno oceno.

Za omenjene nagrade se je sicer po mnenju organizatorjev izkazalo, da so imele zelo trdno strokovno podlago, saj po 15 letih ni propadla niti ena od družb, ki so bile nagrajene. Na zadnjem izboru so nagrado za najbolje ocenjene družbe v letu 2007 prejeli Danfos Trata, Halcom in Slovenska industrija jekla.