Glavno vprašanje pred smukom je bilo, ali bo po petkovi nesreči, ko jo je podrl snemalec, nastopila Tina Maze. Črnjanka se je pojavila na startu in zasedla dvanajsto mesto, kar je bila najboljša slovenska uvrstitev konca tedna v alpskem smučanju. S 14. mestom se je izkazala startna številka 1, ki jo je nosila Maruša Ferk, medtem ko je Ilka Štuhec ostala brez točk svetovnega pokala.

Drugo zmago v sezoni je dosegla Nemka Maria Höfl Riesch, na zmagovalnem odru pa sta bili še izkušeni smučarki Avstrijka Elisabeth Görgl in Američanka Lindsey Vonn, ki si je dve preizkušnji pred koncem že zagotovila skupno smukaško zmago.

Tina Maze je pojasnila, da ji je petkova nesreča vzela veliko moči: "Ni bilo prijetno in sem brez besed. Še naprej bo potrebno dobro reagirati na vse skupaj, na moje težave. Boli me vse, težko sem bila skoncentrirana po vseh terapijah, ki sem jih imela v petek. Nisem prava tako kot običajno. Težko se osredotočam, malo me boli glava, vrat, težave sem imela z vidljivostjo, ki mi tudi sicer dela nekaj težav. Danes pa je bilo tega še več in je bilo zato prisotnega še nekaj več strahu."

"Ko sem v petek zvečer zvedela, da bom nastopila kot prva doslej na olimpijski progi, sem si dejala, da je to zame velik čast. Kljub težkim pogojem je bila moja startna številka zelo dobra," je pojasnila Maruša Ferk