Jazbec je na prvi progi presenetil slehernega spremljevalca alpskega smučanja, saj je dosegel deveti čas. Ključa do uspeha odlične predstave sta bila dva - odlična pripravljenost, s katero si je na tekmah evropskega pokala krepko izboljšal startno številko, ter prave zimske razmere, zaradi katerih so imeli odlične pogoje tudi smučarji z visokimi startnimi številkami. Tako enakovrednih razmer v tej sezoni namreč še ni bilo, zato so lahko svoje znanje pokazali vsi smučarji.

"Prva vožnja mi je res super uspela. Nad njo sem bil kar malce presenečen. Po drugi strani sem na zadnjih tekmah evropskega pokala pokazal, da sem dobro pripravljen. Zato sem upravičeno pričakoval uvrstitev med najboljšo trideseterico. Imel sem zelo ugodno startno številko, saj je drugače, ko greš s starta kot 36. ali 60., kar je bila praksa na prejšnjih tekmah," je pojasnil Janez Jazbec ter nadaljeval: "Tudi z drugim nastopom sem zadovoljen, predvsem do drugega vmesnega časa. V zadnjem delu sem nekoliko popustil, bržčas tudi zaradi pomanjkanja takšnih izkušenj. Če sem imel na prvi progi nekaj sreče z vetrom, sem ga v drugi kar precej čutil."

Kakšna je bila pot do veleslalomskega uspeha v Banskem in kakšna so pričakovanja Janeza Jazbeca na naslednjih tekmah, je 27-letni smučar odgovoril z naslednjimi besedami: "Po Adelbodnu sem opravil dober trening v Kranjski Gori, nato pa sem bil odličen na treh evropskih pokalih. Formo sem tempiral na zadnje tri tekme in zaenkrat mi je to dobro uspelo. Na naslednjih preizkušnjah mi bo bistveno lažje. Crans Montano in Kranjsko Goro odlično poznam. V Švici sem že tekmoval na evropskem pokalu, v Kranjski Gori pa imam le v tej sezoni več kot 20 treningov. Poleg tega vem, da sem zraven najboljših. Zato pričakujem rezultate med najboljših 20."

Če so bile novice s terena obetavne za Janeza Jazbeca, so bile še boljše za Mitjo Valenčiča, ki je na slalomskem treningu v Kranjski Gori dosegal primerljive čase z Andrejem Myhrerjem. Toda Šved je bil včeraj na slalomu tretji, Valenčič pa je svoj nastop končal že pri drugih vratih na prvi progi.

Ko je odpovedal kapetan, je slovensko čast rešil Matic Skube, ki se je točno po letu dni uvrstil med dobitnike točk. Tudi Skube je imel precej boljšo startno številko kot na prejšnjih tekmah (44), precej bolje pa mu je uspela prva vožnja, ko je dosegel 24. čas. V drugo je naredil napako že v zgornjem delu proge in obdržal uvrstitev. Najboljši nastop sezone na tekmah svetovnega pokala je pokazal tudi Miha Kürner, ki je bil dobro na poti do ciljne ravnine, kjer pa je naredil napako in dosegel 35. čas. Kljub temu je Skubetova uvrstitev na generalki pred Kranjsko Goro spodbudna, prišla pa je prepozno v sezoni.

"Skube je v prvo nastopil, kot smo si želeli, v drugo pa mu ni šlo. Na vrhu ga je potegnilo iz ravnotežja, v nadaljevanju pa mu smučka ni stekla. Imel je priložnost, da doseže dober rezultat. Vendarle so točke tu in gremo naprej," je nastop Matica Skubeta ocenil Marko Jurjec, glavni trener tehničnega dela moške reprezentance, in dodal: "Škoda za Miha. V dobrem tempu je zdržal skoraj do konca, potem pa mu je popustila koncentracija. Ko je videl cilj, je hotel še nekaj dodati. Verjetno ni imel občutka, da je bil tako hiter. Takšna napaka je značilna zanj, kar je velika škoda."