Sprva je kazalo, da je Prevc le zlomil smučko, saj je sam odkorakal iz izteka letalnice. Čez nekaj minut ga je obšla slabost, dobil je infuzijo in z reševalnim vozilom so ga odpeljali v bolnišnico, kjer je pregled pokazal, da ima strgane vezi na levi rami. Za Prevca, ki je bil v vrhunski formi, naj bi bila sezona že končana. "Bomo videli. Morda bom še letos skakal Med poletom se nisem ustrašil, z višine sem padel v luknjo, ko ni bilo več vetra, in naredil preval," ni izgubil upanja Peter Prevc, medtem ko je čakal na operacijo, ki naj bi bi trajala 20 minut. Slovenija je izgubila močnega aduta za svetovno prvenstvo v smučarskih poletih v Vikersundu od četrtka do nedelje.

Zaradi močnega sneženja in vse močnejšega vetra so izvedli le eno serijo, Slovenija pa je zmagala s prednostjo sedmih desetink točke pred Avstrijo. Zmaga je posebna še po tem, da jo je dosegla s poletom s padcem. Jurij Tepeš je s poletom 218 metrov, kar je njegov osebni rekord (doslej 210,5 m), povedel Slovenijo v vodstvo. Po nastopih Jureta Šinkovca (189,5 m) in Petra Prevca (225,5 m s padcem) je bila na drugem mestu za Avstrijo, ki je imela skoraj 50 točk prednosti. V zadnji predaji je Robert Kranjec z dosežkom 209 metrov izzval Avstrijca Gregorja Schlierenzauerja, ki pa je skočil le 170,5 metra.

"Zaradi zahtevnih vremenskih razmer ni bilo lahko tekmovati. Zaletna smučina je postajala počasnejša, vendar so organizatorji zelo dobro opravili svoje delo. Seveda so naše misli tudi pri Petru Prevcu," je v imenu slovenske ekipe na novinarski konferenci dejal Jurij Tepeš. "Zelo veseli smo naše moštvene zmage na nemški turneji, obenem čestitke Slovencem za prikazane izjemne polete," je povedal Alexander Piontner, selektor prve velesile Avstrije.