Gorenje je v Izrael odpotovalo kar s 16 zadetki prednosti iz Slovenj Gradca (40:24), zgolj formalno tekmo in izlet v predmestje Tel Aviva pa so slovenski podprvaki kljub temu kronali še z eno evropsko zmago. Velenjčani so hitro povedli s 5:1 in 8:3, po dobljenem prvem polčasu z 18:12 pa je njihova skupna prednost na dveh tekmah znašala že neverjetnih 22 zadetkov. V drugem delu so gostje malce stopili s plina, kljub temu pa se Maccabi, ki ima v svojih vrstah tudi tri Romune, ni uspel približati na manj kot dva zadetka zaostanka.

S skupno razliko treh zadetkov na dveh tekmah so rokometaši Celja Pivovarne Laško v osmini finala izločili igralce Aarhusa, kluba iz dežele aktualnih evropskih prvakov. Po minimalnem uspehu v Skandinaviji (23:22) so pivovarji v domačem Zlatorogu zmagali s 26:24, junak tekme pa je bil vratar Dejan Perić z 22 obrambami. Začetni šok zaradi danskega vodstva s 3:0 v tretji minuti so Celjani (v ekipo se je vrnil Matevž Skok, še vedno pa ni bilo Gregorja Potočnika, ki dobro okreva po že tretji operaciji očesa) hitro preboleli in najprej vzpostavili rezultatsko ravnotežje (4:4), nato pa so si v 21. minuti kljub igralcu manj priigrali prvo občutnejšo prednost (10:7). Aarhus je tik pred koncem prvega polčasa izenačil na 11:11, na začetku drugega pa je Perić z nizom odličnih obramb svojim soigralcem v polju omogočil lažje dihanje (15:11, 19:14). Ko je Nejc Poklar v 52. minuti poskrbel za rekordno prednost šestih zadetkov (22:16), je bilo jasno, da so Celjani napredovali med osmerico v pokalu pokalnih zmagovalcev.

"Poštujemo vas!" (v prevodu: Spoštujemo vas) je bilo napisano na transparentu, ki so ga rokometaši Maribora Branika prinesli na igrišče pred začetkom tekme v Gradačcu v Bosni in Hercegovini in ki so ga domači navijači nagradili z aplavzom. S tem so se želeli opravičiti gostiteljem in vsaj delno oprati sramoto, ki jo je na prvi tekmi v dvorani Tabor s svojim primitivnim skandiranjem na račun genocida v Srebrenici povzročila skupina mariborskih navijačev. Moštvo trenerja Marka Šibile je zlahka nadzorovalo potek tekme in si v 39. minuti priigralo že pet zadetkov prednosti. A gostitelji so po zaslugi strelsko razpoloženega organizatorja igre Slavena Šijakovića, z desetimi zadetki prvega strelca tekme, v 51. minuti izenačili. Isti igralec je pet minut pred koncem poskrbel za vodstvo s 27:26, ki je na noge dvignilo tudi domače gledalce, kljub zmagi z 31:26 pa je bil Gradačac daleč od morebitnega popolnega preobrata.