Osemindvajsetletni Britanec je moral pred 12.500 gledalci v razprodani olimpijski dvorani priznati še en boleč poraz. V 18. nastopu je izgubil tretjič, a bolj boleča je njegova bilanca na zadnjih tekmah, saj je izgubil tri od štirih dvobojev.

Tokrat je imel Britanec lepo priložnost za zmago, saj si je Kličko poškodoval ramo, a tega ni znal izkoristiti, zaključne runde pa so pokazale, da za tak podvig tudi kondicijsko ni dovolj dobro pripravljen.

"Kar osem krogov sem boksal praktično brez leve roke. Enostavno je nisem mogel premakniti," je po tekmi povedal zmagovalec, ki ga danes čakajo pregledi pri zdravniku, v Kličkovem taboru pa so že sporočili, da se bojijo, da je tekmovalec obnovil 12 let staro poškodbo iz dvoboja z Američanom Chrisom Byrdom.

Grozi mu visoka kazen

Za Chisoro pa ne bo boleč le poraz. Dan pred dvobojem je na uradnem tehtanju Ukrajincu prisolil zaušnico in poskrbel za škandal pred dvobojem, zdaj pa mu grozi kazen v višini 50.000 ameriških dolarjev, od katerih jih bo WBC polovico namenil socialnim projektom, drugo polovico pa nakazal fundaciji Maxa Schmellinga. Za nameček je zavlačeval tudi pred začetkom včerajšnjega dvoboja in pred tekmo z vodo polil drugega Klička Vladimirja.

Verjetno bo kazen še višja, saj je Britanec po dvoboju poskrbel še za en škandal. Na novinarski konferenci se je stepel z rojakom Davidom Hayom, ta je lani prav tako izgubil s Kličkom, tokrat pa je bil na Bavarskem v vlogi TV komentatorja, potem ko je prišlo do medsebojnega žaljenja in provokacij. Vpleteni so bili tudi spremljevalci in trenerji obeh taborov. Chisora je pri tem staknil počeno ustnico, poškodovan pa je bil tudi Hayov trener Adam Booth. Prisotni so srboriteže vendarle ločili.

"Po športni plati je Chisora pokazal veliko, po človeški pa nimam do njega prav nikakršnega spoštovanja," je po vsem skupaj še pribil Vitalij Kličko. "Sram me je za vse take športnike," pa je dodal njegov brat Vladimir.

Slednjega pomemben dvoboj čaka čez tri tedne, ko bo v Düsseldorfu proti Francozu Jeanu-Marku Mormecku branil kar tri šampionske pasove po verzijah IBF, WBO in WBA. Nadaljnja športna kariera Vitalija Klička pa je vprašljiva, saj namerava oktobra kandidirati za ukrajinski parlament, potegoval pa se bo tudi za mesto župana v Kijevu.