Na sedmem smuku sezone je bila druga Avstrijka Elisabeth Görgl (+0,43), do točk pa sta prišli tudi dve slovenski smučarki. Najboljša je bila Tina Maze na 12. mestu (+ 2,06), Maruša Ferk je bila 14. (+ 2,31), Ilka Štuhec pa je za tri stotinke zgrešila trideseterico; bila je 31. (+3,73).

Na progi Rosa Hutor, ki ima start na višini 1755 m, cilj pa na 965 m, je imela Mazejeva velike težave že po prihodu v cilj na petkovem treningu, ko jo je poškodoval ruski kamerman. "Ni bilo prijetno in sem brez besed. Še naprej bo potrebno dobro reagirati na vse skupaj, na moje težave. Boli me vse, težko sem bila skoncentrirana po vseh terapijah, ki sem jih imela včeraj. Nisem prava, tako kot običajno. Težko se osredotočam, malo me boli glava, vrat, težave sem imela z vidljivostjo, ki mi tudi sicer dela nekaj težav. Danes pa je bilo tega še več in je bilo zato prisotnega še nekaj več strahu. Toda gremo naprej, jutri je nov dan," je dejala Mazejeva, preden je odšla na slalomski trening, ki bo zanjo igral verjetno ključno vlogo v boju za sam vrh skupnega seštevka sezone v superkombinaciji; zadnja tekma v tej panogi bo na programu v nedeljo.

"Nedopustno za to raven tekmovanja je, da je bil neizkušen kamerman v cilju in poškodoval Mazejevo. Boli jo glava, vrat in ima velik hematom na levem stegnu. Čeprav smo naredili vse, kar je potrebno, nismo mogli doseči boljšega izida. Težko je bilo startati potem, ko je imela 'prometno nesrečo'. Smučanje je nevaren šport, toda kaj takega se v cilju ne bi smelo zgoditi," se je na petek ozrl Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze.

Sijajna Ferkova

Na prvi tekmi alpskih smučark za svetovni pokal v Sočiju je tekmo s številko ena začela Ferkova in prikazala najboljšo vožnjo, odkar je prišla v Soči. "Ko sem v petek zvečer zvedela, da bom nastopila kot prva doslej na olimpijski progi, sem si dejala, da je to zame velik čast. Ko sem začela smučati, je zgoraj še malo snežilo, na modri črti je bilo na nekaterih mestih še nekaj snega. Kljub temu je bila moja startna številka zelo dobra. Upam, da bom dobro nastopila tudi na nedeljskem superveleslalomu in nato, tako kot na zadnjih tekmah evropskega pokala, tudi na slalomu," je povedala Ferkova.

Na povsem novem prizorišču, pa se ni znašla Štuhčeva, čeprav je začela s številko tri. "Nisem zadovoljna, ker nisem nadgradila vožnje s treninga. Čeprav je v noči na tekmo spet zapadlo nekaj novega snega, pa so se organizatorji odlično izkazali," je ocenila Štuhčeva. Tekma je bila po 51 med 66 tekmovalkami skoraj eno uro prekinjena in nato zaradi megle dokončno končana; po pravilih Fis bo štela za svetovni pokal, ker je nastopilo več kot 30 smučark.

Prizorišča olimpijskih bojev leta 2014 smučarke prvič in zadnjič na najvišji ravni testirajo prav konec tega tedna. Najbolje se je odrezala Höfl Riescheva, branilka naslova velikega kristalnega globusa, ki je v slogu Vonnove z veliko prednostjo prišla do svoje druge zmage v sezoni. Veselila se je tudi Vonnova, ki ima sedaj neulovljivih 231 točk prednosti v smukaškem seštevku pred Höfl Rieschevo, v skupnem seštevku pa na prvem mestu 448 točk naskoka pred Mazejevo in 486 točk pred Höfl-Rieschevo; slednji loči le še 38 točk.

Do konca sezone sta na programu še dva ženska smuka; konec prihodnjega tedna v Banskem v Bolgariji ter na finalu pokala, ki bo med 11. in 18. marcem v Schladmingu. Pred tem bodo smučarke, tako kot tudi smučarji, nastopile še v torek na paralelnem slalomu v Moskvi. Alpske smučarke se bodo v nedeljo v Sočiju pomerile še v tretji in zadnji superkombinaciji sezone. Možnosti za osvojitev malega kristalnega globusa v disciplini ima tudi Mazejeva. Po dveh tekmah, ki sta bili januarja v St. Moritzu, vodi Vonnova s 180 točkami, 55 točk na drugem mestu zaostaja Mazejeva (125), sledita pa Avstrijka Nicole Hosp (120) in Maria Höfl-Riesch (110). Na šestem mestu je Ferkova (63).

"Možnosti za superkombinacijski globus imam, vem tudi, kako ga lahko osvojim. Vendar o tem ne morem razmišljati, ni dobro. Se usmerjam le na tekmo v želji, da bom sama pokazala vse, kar znam. Na druge ne morem vplivati, pomemben pa bo tudi splet okoliščin," je še pred petkovo nesrečo povezala Mazejeva, pred nedeljsko tekmo pa je po smuku sporočila: "Jutri je nov dan in upam, da sem bom počutila bolje, kot danes."