"Razlika je zelo velika, zato lahko mirno in sproščeno odigramo tekmo v Izraelu," pred povratnim dvobojem (danes ob 19. uri) napoveduje Gorenjev trener Branko Tamše. Na sredini prvenstveni generalki so Velenjčani v Izoli visoko zmagali (28:19) in napovedali dobro predstavo tudi v Izraelu, kjer Tamše pričakuje naslednje: "Čeprav smo z nogo in pol že uvrščeni v četrtfinale, je moja želja, da dobimo tudi povratni dvoboj." Velenjčani so včeraj zjutraj odšli na 15 ur dolgo potovanje proti Rishonu: najprej z avtobusom do Dunaja, nato z letalom do Carigrada in od tam še do Tel Aviva, nato pa z avtobusom spet do kibuca v predmestju izraelske prestolnice.

Da se danskemu Aarhusu danes ob 18. uri v Zlatorogu ne piše nič dobrega, so Celjani potrdili na sredini ligaški tekmi proti Šmartnemu: nastopili so z najmlajšo začetno postavo (povprečna starost manj kot 21 let) v klubski zgodovini in izenačili rekordno razliko 31 zadetkov (49:18), ki so jo v sezoni 1997/98 dosegli že proti Sevnici (53:22), poleg tega pa se je po akciji s krilnega položaja med strelce vpisal tudi vratar Urban Lesjak. "Z gostovanja na Danskem smo prinesli ugoden izid. A naše razmišljanje se precej razlikuje od danskega: oni igro veliko bolj dojemajo kot hobi, zato je pritisk manjši in tako bo tudi v Celju, mi pa enostavno moramo zmagati. Toda od tega ne bežimo in prepričan sem o preboju v četrtfinale," napoveduje celjski trener Vladan Matić. Aarhus je v sredo na derbiju danske lige premagal Bjerringbro-Silkeborg, udeleženca lige prvakov, zato Matić opozarja: "To jim bo zagotovo dalo dodaten elan. A njihova igra močno niha, saj lahko izgubijo doma, nato pa v gosteh visoko zmagajo. Zato sem še toliko bolj jezen, ker na prvi tekmi nismo zadržali visoke prednosti, potem ko smo v končnici že vodili s štirimi zadetki razlike."

Skupina mariborskih navijačev je v Taboru poskrbela za škandal z žaljivim skandiranjem na račun genocida v Srebrenici, zato povratna tekma v Gradačcu (danes ob 19. uri) še bolj buri duhove. "Kljub visoki prednosti moramo biti previdni, kajti če ne greš maksimalno v tekmo, se ti lahko to hitro maščuje. Dvorana v Gradačcu je znana kot vroče igrišče in če bodo gostitelji na začetku povedli z nekaj zadetki razlike, se lahko znajdemo v težavah. A vseeno verjamem, da smo kakovostnejši in da bomo to še enkrat dokazali," pravi mariborski trener Marko Šibila.