Sobota, 18. februarja

Pustna rajanja bodo potekala po vsej Sloveniji. Maske ta dan ne bodo padale, tako da ni pričakovati kakšnih velikih razkritij.

V ljubljanski Hali Tivoli bodo svoje veščine prikazovali šaolinski menihi. Učna ura za vse, ki se bodo znašli v krempljih varčevalnih ukrepov: kako sprejeti udarec po glavi in se celo nasmehniti.

Začetek dvodnevnega mednarodnega flavtističnega kongresa v Washingtonu, na katerem bo nastopil soloflavtist orkestra Slovenske filharmonije Matej Grahek.

Papež Benedikt XVI. je sklical konzistorij, na katerem bo verjetno imenoval nove kardinale.

V Newarku bodo pokopali ameriško pevko Whitney Houston, na filmskem festivalu Berlinale bodo podelili nagrade, v San Remu pa sklenili festival italijanske popevke.

Nedelja, 19. februarja

Pust bo še kar razsajal po deželi. Še celo Evropska prestolnica kulture bo ta dan postregla le kulturo v maskah.

Španski sindikati so napovedali splošno stavko v protest proti napovedani reformi trga dela, maroška opozicija pa demonstracije z zahtevami po reformi monarhije. To, da bodo na ulicah tudi Grki, ki jih EU stiska za vrat, ni treba posebej poudarjati.

Finale košarkarskega Pokala Slovenije v Brežicah.

Ponedeljek, 20. februarja

Prvi dan, kot kaže, zadnjih enotnih zimskih počitnic za šolarje in dijake.

Torek, 21. februarja

Sredi Moskve bodo smučarji in smučarke merili moči na paralelnem slalomu. Moški bodo tja prišli iz bolgarskega zimsko-športnega središča Bansko, ženski del belega cirkusa pa se bo v Bansko preselil iz Moskve.

V ligi prvakov Real iz toplega Madrida gostuje v hladni Moskvi, Chelsea iz hladnega Londona pa v toplem Neaplju.

V veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma se začne festival Slovenia Press Photo. Natečaj Slovenia Press Photo 2012 je priložnost za pregled najboljših fotoreporterskih dosežkov preteklega leta in je namenjen vsem profesionalnim in zahtevnim amaterskim fotografom s stalnim prebivališčem v Sloveniji. Žirija mednarodno priznanih strokovnjakov s področij fotožurnalizma in fotografije bo ob zaključku natečaja izbrala najboljša dela.

Sreda, 22. februarja

V tako imenovani "tihi sobi" v kleti parlamenta se bo sestal odbor za zunanjo politiko, ki mu po novem predseduje poslanec NSi Jožef Horvat. Na dnevnem redu ima samo eno zaupno točko: informacija o pripravah na zagovor Republike Slovenije pred arbitražnim sodiščem.

Marseille gosti Inter, največje presenečenje prvega dela lige prvakov Basel pa münchenski Bayern.

Četrtek, 23. februarja

Povratne tekme v nogometni evropski ligi.

Petek, 24. februarja

V mariborski dvorani Tabor bosta nastopila virtuoza čelista Luka Šulić in Stjepan Hauser, združena pod imenom Dva čela.