V kvalifikacijah je bila Vesna Fabjan deseta z zaostankom 2,11 sekunde za najhitrejšo Nemko Denise Herrmann. Alenka Čebašek je dosegla 20. rezultat, Katja Višnar pa 23. Fabjanova in Čebaškova sta tekli v prvi četrtfinalni skupini, se dobro borili, v cilj pa pritekli na tretjem in četrtem mestu. Do konca pete skupine sta morali čakati na potrditev, da sta napredovali v polfinale kot srečni poraženki. Višnarjeva je nastopila v peti četrtfinalni skupini in se na začetku dobro držala, na 1600 metrov dolgi progi pa je proti koncu popustila in zasedla šesto mesto.

V prvem polfinalu je Fabjanova na začetku tekla na drugem do tretjem mestu za Kikkan Randall in se dobro držala v zavetrju. Ko pa je Američanka pospešila, je Fabjanova zaostala in v cilj pritekla na četrtem mestu z zaostankom treh sekund za Randallovo. "Želela sem si priti v finale, čeprav mi je spet malo zmanjkalo. Bolezen mi še vedno povzroča težave in se nikakor ne morem znebiti kašlja. To mi jemlje ogromno energije. Rezultat med deset je izvrsten, škoda le zato, ker je bila zadnja tekma v sprintu v prosti tehniki. Treba bo delati na klasiki in še na njej narediti korak naprej. To bo najbolj pomembno odslej. Na Tour de Skiju sem že dokazala, da sem, če se vse 'poklopi', lahko dobra tudi v klasiki. To je zdaj edini načrt in je treba razmišljati tako," je po tekmi povedala Fabjanova, ki zaradi načetega zdravja ne bo nastopila na sobotni tekmi na deset kilometrov klasično.

V drugem polfinalu se je Čebaškova srčno borila z močnimi tekmicami, proti koncu pa malo omagala. V cilj je pritekla kot šesta, z 12. mestom, kar je njena najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu, pa si je pritekla izvrstno popotnico za svetovno prvenstvo do 23 let v Turčiji. "Vedela sem, da je zadnji sprint v tej zimi v prosti tehniki in s tem zadnja priložnost zame, da naredim korak več. Kaže, da sem dobro trenirala na Rogli in dobro opravila tudi generalko za svetovno prvenstvo v Turčiji. Napadla sem, kjer sem le lahko. Smuči so bile dobre in izkoristila sem vse, kar sem lahko," je po uspehu kariere dejala Čebaškova, ki bo v Turčiji nastopila na vseh tekmah.

V moškem finalu je zmagal kanadski smučarski tekač Devon Kershaw pred Rusom Nikolajem Morilovom in Norvežanom Olo Vignom Hattestadom. V soboto bo na poljskem prizorišču na sporedu 10 km klasično za ženske in 15 km klasično za moške.