"V bolnišnici so napravili magnetno resonanco kvadripcesa in vratnih vretenc. Slednje je dobro, mišica tudi na srečo ni poškodovana, je pa med kvadricepsom in kožo viden precej velik hematom. Bolečine bodo gotovo prisotne tudi jutri, mišica je namreč močno reagirala. Mazejeva je bila povsem sproščena po prihodu v cilj, ker kaj takšnega ni pričakovala in gotovo se bo to jutri poznalo. Ko je telo toplo, jo ne boli. Opravili smo že prvo terapijo, ki ji bo še olajšala bolečine in predvsem oteklino. Ogrevanje jutri zjutraj bo zelo pomembno. Bolj bo toplo mišičevje, bolje bo. Verjetno bomo povili to mesto in potem se bomo odločili glede na njeno počutje na ogrevanju tik pred tekmo. Mazejeva je odlično odpeljala progo na zadnjem treningu in upamo, da bo lahko to storila tudi na tekmi," je dejal Massi.

Livio Magoni, trener ekipe Tine Maze, je kratko dejal, da so možnosti za sobotni nastop Mazejeve v smuku na olimpijski progi leta 2014 "petdeset-petdeset."

Tina Maze je na tretjem treningu smuka pred sobotno tekmo za svetovni pokal alpskih smučark v Sočiju dosegla drugi čas treninga in zaostala 1,27 sekunde za najhitrejšo, Američanko Lindsey Vonn, vendar jo je v cilju poškodoval ruski kamerman in Mazejevo so z rešilcem in longeto na vratu odpeljali na preventivni pregled v bolnišnico.

Mazejeva je v reševalnem vozilu tik pred odhodom v bolnišnico dejala, da verjetno ne gre za kakšno resnejšo poškodbo. "Prišla sem hitro v cilj in hotela zapeljati mimo kamermana, ki se je ustrašil in mi skočil direktno v smuči. Potem sva se skupaj 'zabila'. Malo me boli glava in mišice. Bila sem povsem sproščena in potem je kar velik šok, ko v telo prileti kaj takega, kot je kamerman," je padec v cilju opisala Mazejeva, drugouvrščena v skupnem seštevku svetovnega pokala.

"Kamerman se je opravičil in dejal, da je bilo to zanj prvič, da je snemal v cilju na takem tekmovanju. Zaletel se je vanjo po prihodu v cilj, zdaj pa gremo v bolnišnico. Upam, da ni nič hujšega," je bil jezen Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze.

Za Vonnovo in Mazejevo je bila tretja Avstrijka Elisabeth Görgl (+1,49). Ilka Štuhec je bila 27. (+3,57), Maruša Ferk, tretja Slovenka, pa 31. (+3,83).