"Včerajšnji smukaški trening je žal zaradi več kot 20 centimetrov novozapadlega snega odpadel. Slalomski trening smo imeli po moški progi za smuk. Trening je bil odličen, bil je na težki in ledeni podlagi. Upam, da bo tudi na tekmi tako," je dopoldanski del priprav na tekmovalni vikend kratko opisala Tina Maze, ki ji je bila smukaška proga, zahtevnejša od pričakovanj, zelo všeč.

"Proga je zelo zanimiva. Prej sem imela informacije, da je zelo ravninska in lahka. Taka vsekakor ni, čeprav ima srednji dokaj ravninski del. Ima pa kar precej tehničnih delov, vsaj nekaj zavojev je zelo zahtevnih. Podlaga je veliko mehkejša, kot je bila moška pred tem. Lepo bo smučati na progi, če bo organizatorjem uspelo s proge spraviti sneg. Veliko je valov, cilj je strm, dva lepa skoka sta, vmes je še manjši. Tudi gledati tekmo bo lepo," je olimpijski smuk opisala Črnjanka.

"Progo si želim čim prej osvojiti, ker bodo na njej čez dve leti potekali olimpijski boji. Na prvem treningu mi to še ni uspelo. Pogoje je krojil veter in so nas z rumenimi zastavicami ustavljali pred skoki. Nekatere tekmovalke se niso ozirale na zastavice in so tvegale veter v prsi. Sama nisem tega naredila in sem se ustavila pred skokom. Zato nimam vseh informacij s prvega treninga, saj nisem mogla razviti vse hitrosti. Mi je pa tekmovališče všeč in si ga želim čim prej ogledati podrobno in v celoti, predvsem vse skoke, prelomnice in prehode," je povedala Mazejeva.

V Rusijo sta pripotovali še dve Slovenki, in sicer Maruša Ferk in Ilka Štuhec. V soboto bo na progi Rosa Hutor smuk (start ob 10. uri), v nedeljo pa superkombinacija (ob 8. uri smuk, ob 11. uri slalom). Tina Maze ima sijajno priložnost, da z dobrim rezultatom osvoji prvi mali kristalni globus, saj pred zadnjo superkombinacijo sezone v skupnem seštevku zaseda drugo mesto.