Zaradi vetra, ki je pihal z močjo do osem metrov na sekundo, je tekmovanje potekalo izjemno počasi, saj so se morali skakalci pogosto umakniti z zaletne klopi. V 75 minutah je skočilo le 19 tekmovalcev, po dveh prekinitvah in sestankih žirije pa so tekmovanje nekaj minut pred opoldnevom dokončno odpovedali. Ob prekinitvi je vodil Francoz Vincent Sevoie Descombes, ki je skočil 138,5 metra ob izdatni pomoči vetra, saj je prejel kar 30 točk odbitka. Izmed Slovencev je nastopil le Dejan Judež, ki je bil s skokom 119 metrov na 16. mestu.

"V boju z vremenom smo bili nemočni. Odločitev o odpovedi je bila sprejeta v korist tekmovalcev, saj je vse skupaj trajalo predolgo," je povedal direktor svetovnega pokala Walter Hofer. Ni še znano, ali bo Mednarodna smučarska zveza (FIS) tekmo nadomestila na kakšnem drugem tekmovališču.

Skakalci in spremljevalci so takoj po odpovedi odpotovali v 500 kilometrov oddaljeni Oberstdorf na Bavarskem, kjer bosta v soboto (posamezno) in nedeljo (ekipno) tekmi v smučarskih poletih, že danes pa bo uradni trening s kvalifikacijami. Poleti bodo tudi že razkrili razmerja sil pred svetovnim prvenstvom na letalnici v Vikersundu od 23. do 26. februarja.