"Metz je kakovosten, a ne toliko, da bi se boril za naslov prvaka Evrope ali vsaj uvrstitev v finale lige prvakinj. V zadnjih treh letih je pet ekip, ki so rezultatsko uspešnejše kot naš klub: Györ, Oltchim, Budućnost, Larvik in Itxako, medtem ko Metz ne spada v to kategorijo," je prepričan Krimov trener Tone Tiselj pred dvobojem s Francozinjami, ki si v domači ligi po petnajstih krogih delijo prvo mesto z ekipo HB Paris Issy (39 točk), tik za njima pa sta Le Havre in Arvor (po 38). V ligi prvakinj gre Metzu precej slabše (beri: slabo), saj ima po dveh krogih - tako kot Krim Mercator - točkovno ničlo: najprej je doma izgubil proti Budućnosti (27:29), nato pa je klonil proti Oltchimu v Romuniji (21:30). Gre torej za dvoboj trenutno najslabših ekip v skupini B (Budućnost in Oltchim imata po maksimalne štiri točke), zmagovalec tekme v Metzu pa bo pobegnil z dna lestvice.

Slovenski in francoski klub sta se v dosedanji zgodovini lige prvakinj medsebojno pomerila osemkrat. Statistika je izrazito na Krimovi strani, ki je zmagal šestkrat (od tega na zadnjih treh dvobojih v sezonah 2008/09 in 2009/10) in le dvakrat izgubil (prvič v sezoni 1997/98, drugič v 2008/09). "Metz ima kljub vsemu dovolj kakovosti, da lahko premaga vsakega nasprotnika v Evropi. V preteklih mesecih se je - tako kot tudi naš klub - ubadal s številnimi poškodbami. Po kakovosti smo bližje Metzu kot Budućnosti: če bomo ponovili igro iz Podgorice, jo še malce nadgradili in čim dlje držali visok ritem igre, imamo realne možnosti za zmago v Franciji," napoveduje Tiselj.

Poleg Kristine Franić sta Metzov dres v preteklosti nosili še dve nekdanji Krimovi igralki, Hrvatica Vesna Horaček in slovenska reprezentantka Tanja Dajčman. Krimovke so na zadnjih treh gostovanjih v Metzu trikrat zmagale (37:30, 33:29, 31:25), v taboru slovenskih prvakinj, ki jih bo na tribunah dvorane Arena spodbujalo tudi 40 navijačev, pa na podoben scenarij računajo tudi jutri. Še posebno, ker je Metz zaradi poškodb ostal brez dveh nosilk igre in francoskih reprezentantk, Allison Pineau in Katty Piejos, ki sta ju nadomestili Madžarka Victoria Csaki in Srbkinja Kristina Liščević.

"Z izjemo katastrofalne igre proti Oltchimu v Stožicah so bile vse druge naše predstave v ligi prvakinj takšne, da ne morem biti kritičen. Tudi končna razlika osmih zadetkov v Podgorici je previsoka glede na našo prikazano igro. Sicer pa imam rajši tekme, ko držiš 40 ali 50 minut korak z nasprotnikom, kakor pa tiste, na katerih te tekmec razbije že na začetku, na koncu pa izgubiš le za tri ali štiri zadetke," ocenjuje Tiselj, ki trdi, da padca v drugih polčasih proti Romunkam in Črnogorkam nista posledica morebitne slabše telesne pripravljenosti igralk. V Podgorici ni mogel računati na Madžarko Ibolyo Mehlmann in Rusinjo Ljudmilo Bodnjevo, slednja pa naj bi jutri le zaigrala: "Moja minutaža na igrišču bo seveda odvisna od tega, koliko priložnosti mi bo namenil trener. Upam, da smo že izčrpale kvoto porazov. Nujno potrebujemo točki, prav tako tudi Metz, zato bo zanimivo in napeto."